Premierul Nicolae Ciucă: Se caută măsuri de optimizare a mediului fiscal. „Nu modificăm sistemul de impozitare”

Ministerul Finanțelor analizează metode de optimizare a mediului fiscal, fără a modifica însă sistemul de impozitare, a declarat miercuri primul – ministru Nicolae Ciucă.

„În discuţiile pe care le-am avut în cadrul coaliţiei, ieri după amiază am stabilut ca la nivelul Ministerului Finanţelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afcaeri şi cu întregul meediu asociativ”, a declarat premierul.

Conform acestuia, se vor căuta metode de optimizare a mediului fiscal.

„Nu cred că în momentul de faţă trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus premierul, precizând că un anunţ se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize.

„Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impac teze negativ asupra planurilor de bussines”.

Nicolae Ciucă a spus că va discuta despre aceste lucruri când se va finaliza analiza la nivelul specialiştilor şi a precizat că termenul de analiză a fost stabilit la două săptămâni, şi apoi urmează dezbaterile.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. S-a confirmat ca avem cel mai mare pret din Europa la energie.Va dati seama de jaful patronat de Ciuca,Ciolacu,Virgil Popescu,Chirita Anre,Chiritoiu.Plus pretul la benzina si gaze care este alt jaf pe fata.Austria si Ungaria au preturi mai mici ca in Romania cu toate ca nu sunt producătoare de petrol.Tot acest jaf este din pix nu are treaba cu piata concurențială.De ce Ciuca ai cel mai mare pret la energie?Functioneaza piata concurențială in tara?Sau este piata jafului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole