Premierul nu vede un pericol în inflația prognozată de 5,6%. „România nu mai este o ţară cu salarii mici”

Primul ministru Florin Cîțu nu consideră o problemă faptul că inflația este deja la 5% și va atinge până la sfârșitul anului 5,6%, conform BNR.

Întrebat, marţi, dacă ne îndreptăm către o creştere a preţurilor, a evitat un răspuns. „Asta este interpretarea dumneavoastră, este o estimare a BNR. Am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1 la sută dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de trei mii de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici”.

Acesta a precizat că „salariile sunt determinate de piaţă, de cerere şi ofertă ca în orice economie de piaţă, şi salariile, şi preţurile sunt legate de cerere şi ofertă, nu de intervenţia Guvernului”.

Asta este schimbarea pe care o facem prin această coaliţie şi această guvernare. Ne îndreptăm spre o economie liberal. O economie liberală este o economie care crează oportunităţi pentru toţi români, creăm investiţii, creăm oportunităţi pentru ca oamenii care astăzi lucrează pe salariul minim după aceea să meargă pe un salariu mai mare”, a mai declarat premierul.

Sărăcia care-i scapă premierului

564.000 de angajați din România, respectiv 11,4% din totalul persoanelor încadrate pe piața muncii cu carte de muncă, au salariu lunar net de peste 1.000 de euro. Aproximativ 55.000 (1% din total) câștigă peste 3.000 de euro lunar.

În același timp, peste 900.000 de pensionari beneficiază de pensie socială, iar alte cinci au o pensie medie de 1.500 de lei.

Conform Ministerului Muncii, 413.000 de români beneficiază de ajutor social.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole