Premierul sesizează DNA după raportul Corpului de Control privind tragedia de la Institutul „Matei Balș” din București

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că va sesiza DNA cu privire la tragedia care a avut loc în dimineața zilei de 29 ianuarie 2021 la Institutul „Matei Balș” din București.

Șeful Guvernului a primit raportul Corpului de Control care conține mai multe nereguli.

„Ministerul Săntății nu a venit cu propriile rapoarte, de aceea am venit cu acest raport. Sunt mai multe lucruri prezentate de Corpul de Control. A funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, fără dispozitive de alarmare optice și acustice. Instalaţia de detectare, semnalizare şi alarmă la incendiu nu era cu acoperire totală. Sunt mai multe lucruri sesizate”, a anunțat premierul.

O sesizare se face către DNA și este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura cerinţele obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 640 de paturi. Acesta este un punct important. Mai era: prezenţa în pavilioanele institutului a aparatelor electrice sau surselor de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale. Sunt mai multe lucruri”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Premierul a menționat că așteaptă măsuri de la ministrul Sănătății.

„Mă aștept și la măsuri. Știu de la fostul ministru că există un plan de măsuri, eu l-am primit, aștept să vedem cât din aceste măsuri au fost implementate”, a mai precizat Cîțu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole