Premierul: Suntem în procedură de remaniere. Mergem în Parlament pentru votul miniștrilor, nu pentru întregul Guvern

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că va cere Parlamentului un vot doar pentru validarea miniştrilor ce urmează să fie numiţi pe portofoliile care au aparţinut USR PLUS, nu un vot de încredere pentru întregul Cabinet.

Eu voi respecta Constituţia şi suntem în procedură de remaniere. Constituţia sune foarte clar că mergi pentru votul miniştrilor, nu pentru votul întregului Guvern„, a spus Cîţu înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, întrebat dacă ia în calcul să meargă în Parlament pentru un vot de încredere.

El a adăugat că, în cazul în care propunerile de miniştri pe care le va face vor pica la vot în Parlament, va face alte propuneri şi nu va demisiona din funcţia de premier. 

Pasajul din Constituție la care face referire premierul arată că atunci când se modifică structura politică a Guvernului, acesta va trebui să primească un nou vot de încredere în Parlament.

Congres cu 5.000 de participanți

Prim-ministrul Florin Cîţu a mai declarat că pe 25 septembrie, la Congresul PNL desfăşurat la Romexpo, vor participa 5.000 de persoane, iar organizatorii vor cere punctul de vedere al CNSU.

Precizările au fost făcute înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, pe a cărei ordine de zi figurează o „mai bună” împărţire a atribuţiilor pentru vicepreşedinţii partidului şi convocarea Consiliului Naţional, pentru 26 septembrie.

BPN-ul a fost convocat din două motive. Primul – modificările la statut. Al doilea motiv este convocarea Consiliului Naţional de a doua zi după Congres. Vom face şi această decizie în BPN. Modificările la statut sunt modificări cu care am fost de acord toţi în BPN-ul precedent. Ele vor fi votate astăzi în Consiliul Naţional. Este vorba de împărţirea atribuţiilor pentru vicepreşedinţi, mult mai bine. Vrem să fie un partid care să funcţioneze mai eficient după 25 septembrie. Şi erau câteva domenii care erau comasate şi nu aveau nicio legătură unul cu altul”, a afirmat Cîţu la Palatul Parlamentului.

Premierul a confirmat că la Congres vor participa 5.000 de persoane. Întrebat cum este posibil acest lucru, în contexul restricţiilor impuse din cauza pandemiei, Cîţu a răspuns că organizatorii congresului vor cere opinia celor de la CNSU.

Organizatorii congresului vor cere opinia celor de la CNSU. Vom vedea care este opinia lor, pentru astfel de activităţi. Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment„, a spus el.

Florin Cîţu a menţionat că a doua zi după Congres, va fi convocat Consiliul Naţional, pentru stabilirea biroului executiv.

A fost cererea mea expresă, în BPN-ul trecut, ca foştii preşedinţi, chiar dacă au fost interimari – deşi s-au opus unii – să facă parte din BEx, cu drept de vot. Dar să fie membri PNL„, a declarat acesta.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Congres cu 5.000 de participanți. Suntem în procedură de remaniere. Sunt pe naiba in remaniere. Priviți către fotografie, priviți atent către ale lor chipuri şi priviri ? O bandă de șmecheri și derbedei care bineînțeles care te poate minți frumos si elegant? Nimic altceva.
    „Perspectivele pe termen lung nu sunt roz. Nu sunt roz nici în Europa. Criza are un potential impact negativ asupra creșterii economice pe termen lung” România riscă să își piardă baza industriala, investițiile ar putea să rămână definitiv foarte scăzute și rata șomajului foarte ridicata.
    Viitorul tău române este tot mai întunecat, incert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole