Premiile Grammy 2023. Lista nominalizaților

Premiile Grammy 2023 sunt „pe țeavă”, iar lista nominalizaților și ea. Aflați cine este cea mai importantă artistă nominalizată în cadrul celei de-a 65-a ediții a Premiilor Grammy, care va avea loc pe 5 februarie la centrul Crypto.com din Los Angeles.

Beyoncé este cea mai importantă artistă nominalizată în cadrul celei de-a 65-a ediții a premiilor Grammy

Beyoncé este acum la egalitate cu soțul ei Jay-Z pentru cele mai multe nominalizări la Grammy. Dacă va mai câștiga încă trei premii, ea îl va egala pe dirijorul de muzică clasică Georg Solti pentru cele mai multe premii Grammy.

Premiile Grammy 2023. Lista nominalizaților

Cele nouă nominalizări ale lui Beyoncé au fost împrăștiate în mai multe categorii diferite. Una dintre ele este pentru piesa „Be Alive”, din filmul King Richard, la categoria Cel mai bun cântec scris pentru film, iar restul sunt pentru piese de pe albumul Renaissance, care candidează pentru albumul anului.

„Break My Soul” este nominalizată la categoriile Cântecul anului, Discul anului și Cea mai bună înregistrare dance/electronică; „Virgo’s Groove” este nominalizată la categoria Cea mai bună interpretare R&B; iar „Plastic Off the Sofa” este nominalizată la categoria Cea mai bună interpretare R&B tradițională.

Alți candidați notabili la Grammy sunt Kendrick Lamar, cu opt nominalizări; Adele și Brandi Carlile, fiecare cu șapte nominalizări; precum și Harry Styles, Mary J. Blige, Future, DJ Khaled și producătorul și compozitorul The-Dream, fiecare cu câte șase nominalizări la Grammy.

Premiile Grammy 2023: Mai multe categorii noi de premii

Categoria Cel mai bun artist nou are înscrieri dintr-un amestec de genuri: Samara Joy, un fenomen TikTok în vârstă de 22 de ani, cântăreața de bluegrass Molly Tuttle, duo-ul de jazz
Domi & JD Beck.

Pe listă mai apare apperul Latto, artistul conceptual Tobe Nwigwe, cântărețul de R&B Omar Apollo, cântăreața braziliană Anitta, trupa britanică de indie rock Wet Leg, trupa italiană de rock Maneskin și cântăreața Muni Long, care înainte purta numele Priscilla Renae.

Premiile Grammy 2023 vor include mai multe categorii noi de premii, printre care cel mai bun album de poezie Spoken Word și cea mai bună coloană sonoră pentru jocuri video.

Lista completă a nominalizaților aici – Grammy.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...