Președintele Bulgariei, posibil infectat cu COVID-19. Rumen Radev s-a autoizolat

Președintele Bulgariei a intrat în contact cu un oficial infectat cu noul coronavirus. Rumen Radev (57 de ani), în autoizolare după ce a intrat în contact la sfârşitul săptămânii trecute cu un înalt oficial militar testat ulterior pozitiv la COVID-19, informează Agerpres.

Radev aşteaptă rezultatul testului de coronavirus. Acesta a călătorit luni în Estonia, dar şi-a scurtat vizita şi s-a întors marţi seară. La întoarcere, președintele le-a arătat jurnaliștilor aflați în aeroportul din Sofia rezultatul unui test negativ de COVID-19 pe care l-a făcut în timpul deplasării.

Cu toate acestea, ministrul sănătăţii Kostadin Angelov a declarat că Radev trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie în urma contactului său vineri cu comandantul forţelor aeriene bulgare.

„De la începutul crizei COVID-19, am fost în contact constant cu mii de oameni în toată ţara, dar respect strict toate măsurile sanitare şi nu am avut niciun fel de probleme, nici acum nu am”, a spus Radev, care a adăugat că se află într-o stare fizică perfectă, fără simptome de infecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole