Președintele Chinei: Dacă oamenii sunt treziți doar pentru vot, dar sunt abandonați după alegeri, o astfel de democrație nu este democrație

Președintele Chinei, Xi Jinping, care are și funcția de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist din China (PCC) și președinte al Comisiei militare centrale, a vorbit despre democrație la o reuniune a Congreselor Populare – legislaturi regionale – care s-a desfășurat la Beijing.

Xi Jinping, în vârstă de 68 de ani, conduce PCC din noiembrie 2012 și ocupă funcția de președinte al Chinei din 2013. Iată câteva dintre concluziile liderului chinez, cu privire la democrație, potrivit Xinhua:

– Democrația, o valoare comună a umanității, este un principiu-cheie susținut în mod neclintit de PCC și de poporul chinez.

– Democrația nu este un ornament care trebuie folosit pentru pavoazare; trebuie folosit pentru a rezolva problemele pe care oamenii vor să le rezolve.

– Dacă o țară este sau nu o democrație depinde dacă oamenii ei sunt cu adevărat stăpânii țării.

– Dacă oamenii sunt treziți doar pentru vot, dar intră într-o perioadă de inactivitate la scurt timp după aceea, dacă li se dă un cântec și dansează în timpul campaniei, dar nu au niciun cuvânt de spus după alegeri sau dacă sunt favorizați în timpul campaniei, dar sunt abandonați după alegeri, o astfel de democrație nu este o adevărată democrație.

– În sine este nedemocratic să folosești un singur criteriu pentru a măsura bogatele și variate sisteme politice și a examina diversele civilizații politice ale umanității dintr-o perspectivă monotonă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole