Președintele Consiliului European, avertisment legat de campaniile de vaccinare din UE: Situaţia actuală este dificilă

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a lansat un avertisment cu privire la campaniile de vaccinare care se desfășoară în prezent în UE.

Charles Michel atrage atenția că „săptămânile următoare vor fi dificile în ceea ce privește vaccinarea”. Conform AFP, președintele Consiliului European afirmă că situația epidemiologică actuală este dificilă.

Precizările lui Charles Michel au fost făcute după încheierea summitului cu liderii celor 27 de țări UE.

„Dar aş dori să transmit un mesaj de optimism (…) Avem mijloacele necesare pentru a ne asigura că UE joacă un rol cheie în (…) ieşirea din această criză în următoarele luni”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Liderii UE au ajuns joi la concluzia să restricțiile anti-pandemie trebuie menținute în continuare și că trebuie accelerate campaniile de vaccinare din toate țările.

„Situaţia epidemiologică rămâne gravă, iar noile tulpini reprezintă provocări suplimentare. Prin urmare, trebuie să menţinem restricţii ferme în timp ce ne intensificăm eforturile pentru a accelera furnizarea de vaccinuri”, au declarat şefii de stat şi de guvern din UE, potrivit unui comunicat difuzat la încheierea unui summit care a avut loc în format de videoconferinţă.

1 COMENTARIU

  1. nazistii secolului 21 merkel,kurz ,ursula der leyen .declarații iresponsabile ale acestor naziști ai anului 2021.toata europa să iasă în stradă împotriva dictaturii covid.incalcarea gravă a drepturilor și libertăților oamenilor.europa=coreea de nord.in romania arafat arestat și băgat în pușcărie .o revoltă generala in europa va veni ca un sunami cat de curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole