Președintele PSD: Nu facem o modificare de fond a Codului Fiscal

Modificările aduse în coaliţia de guvernare la Codul fiscal nu sunt unele de fond, iar discuţiile pe supraimpozitarea pensiilor speciale mari vor continua, a declarat miercuri preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„În primul rând, nu este o modificare de fond a Codului Fiscal. Ce mă bucur este că am reuşit, împreună cu copreşedinţii coaliţiei, să aducem în spaţiul public o discuţie serioasă de modificare a Codului fiscal şi, în urma analizelor auditorilor externi, pe care le ştim, am încercat să scoatem din excepţii şi de unde existau anumite crăpături în lege, astfel încât optimizarea fiscală ajunsese un risc pentru fondul problemei şi mai ales pentru colectare”, a declarat Ciolacu, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD.

El a adăugat că se bucură că premierul a susţinut deducerile pentru cei cu venituri de până în 4.500 de lei.

„Cred că în perioade de criză, când cei afectaţi în mod deosebit sunt cei cu venituri mici şi medii, trebuie să vii şi să intervii pentru ei în primul rând. De exemplu, sunt măsurile cu combustibilul – nu ştiu cât de corect este ca statul să compenseze anumite lucruri la toată lumea la fel în perioade de criză. Noi nu suntem într-o perioadă normală, aşezată. Cert este că avem o stabilitate financiară – anul acesta exclus să intrăm într-o recesiune sau să facem micşorări de salarii, să intram într-o zonă de austeritate. Şi sunt ferm convins în continuare că aceste discuţii vor continua”, a explicat liderul PSD.

Potrivit acestuia, după ce va exista o evidenţă a ultimilor 30 de ani „este momentul în care se va intra pe discuţiile de fond pe Codul Fiscal”.

„Rămân ferm, în primul rând trebuie să-şi facă statul treaba, respectiv Ministerul Finanţelor şi ANAF-ul. Este o digitalizare de care vorbim de 30 de ani. Dacă ei cred că vor reuşi cu aceiaşi oameni care stopează această digitalizare de 30 de ani, îi anunţ şi pe ministrul Finanţelor şi pe directorul ANAF că nu vor reuşi. Să găsească o soluţie mai îndrăzneaţă. (…) Indiferent din ce familie politică facem parte, trebuie ajutaţi cei cu venituri mici şi medii”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte supraimpozitarea pensiilor speciale mari, el a arătat că discuţiile continuă în coaliţia de guvernare.

„Discuţia rămâne în coaliţie în continuare şi sunt ferm convins că până la urmă vom veni cu o soluţie graduală. Trebuie să ne punem de acord. Eu susţin că aşa este corect. Continuăm discuţiile. Şi ieri am avut o discuţie cu primul ministru pe mai multe aspecte. Repet, nu avem mereu neapărat întâlniri de coaliţie anunţate. (…) Zilnic avem discuţii şi mi se pare corect să avem discuţii, inclusiv cu domnul Kelemen Hunor”, a spus Ciolacu.

El a reafirmat că „trebuie să intrăm într-o zonă de echitate”.

„Repet, să ai la pensie mai mult decât ai avut în activitate mi se pare… Nu cred că mai există în vreun stat din lume aşa ceva”, a menţionat liderul PSD.

1 COMENTARIU

  1. Un analfabet functional ,parazit ordinar adus la guvernare de escrocul Iohannis .Mentalitate de golan.Prin modificarile aberante propuse nu vor strange mai multi bani la buget.Este ceva de genul luam de la saraci si dam la bogati.Firmele mici se vor inchide asta va naste somaj deci statul va trebui sa plateasca nu sa ia.Plus evaziunea va creste.Ca tu sa ataci micile firme,activitatile indepedente,mediul privat in general asta este o prostie fara margini.Codul fiscal nu trebuie modificat macar pentru predictabilitate si stabilate.Va fi haos .Sa angajezi persoane fara numar,sa dai pensii acum si la parlamentari prin decizie ilegala a ccr,salarii de zeci de mii de euro la bugetari asta este jaf si nebunie curata.Ciolacu intr-o societate normala era cel mult hingher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...