Președintele Senatului, Anca Dragu (USR – PLUS): „Dialogul cu premierul Cîţu a fost iremediabil fracturat”

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că USR PLUS crede, în continuare, în actuala coaliţie guvernamentală, dar dialogul cu premierul Florin Cîţu este „iremediabil fracturat”, motiv pentru care moţiunea de cenzură depusă vineri, cu semnături „absolut legale, olografe”, trebuie să îşi urmeze cursul legal.

„Putem continua dialogul cu PNL. Noi credem în această coaliţie. Din păcate, dialogul cu premierul Cîţu a fost iremediabil fracturat”, a afirmat Dragu, luni, la Antena 3.

Ea a subliniat că trebuie pusă în practică procedura pentru moţiunea de cenzură.

Vineri, moţiunea de cenzură a fost depusă regulamentar. Trebuia să înştiinţăm Guvernul, ceea ce se face prin decizia Birourilor Permanente Reunite. Am convocat BPR, vineri seară, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, o tentativă nereuşită pentru că nu am avut cvorum. Trebuie să punem în practică această procedură privind moţiunea de cenzură. Este un drept constituţional. Aici nu ne jucăm. Nu e vorba de mofturi, că cineva are chef sau nu are să convoace Biroul permanent sau cineva are chef sau nu să participe. Am discutat cu Alina Gorghiu, vineri, până la un punct când comunicarea s-a tăiat„, a adăugat Dragu.

Ea a explicat că deşi avea atribuţiile administrative delegate vicepreşedintelui Senatului Alina Gorghiu, a convocat regulamentar Birourile permanente pentru că „nu şi-a pierdut calitatea de preşedinte al Senatului”.

Sper ca parlamentarii să revină la sentimente mai normale şi să avem cvorum (la Bpr de luni n.r.) şi să stabilim un calendar pentru dezbaterea şi votarea acestei moţiuni de cenzură. Este depusă regulamentar moţiunea şi ea trebuie să meargă pe circuitul normal, legal. Nu văd cine şi cum să constate astăzi că moţiunea depusă vineri nu întruneşte toate elementele legale”, a mai spus Dragu.

Referitor la semnăturile pentru moţiunea de cenzură, Dragu a precizat că acestea sunt „absolut legale, perfecte, sunt semnături olografe”.

Dragu a menţionat că şi-a anulat deplasarea la Viena, unde urma să participe la cea de-a cincea Reuniune internaţională a Preşedinţilor de Parlamente, din cauza crizei politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...