Președintele Ucrainei cere o coaliție internațională anti-Putin

Publicat: 24 feb. 2022, 11:14, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Președintele Ucrainei cere o coaliție internațională anti-Putin

După ce a anunțat introducerea legii marțiale ca reacție la ofensiva condusă de Rusia, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut lumii să creeze o „coaliție anti-Putin”, conform Le Figaro.

Președintele ucrainean le-a cerut joi, 24 februarie, concetățenilor săi să nu intre în panică în fața ofensivei ruse care le lovește țara, anunțând și introducerea legii marțiale.

Nu intrați în panică, suntem pregătiți pentru orice, vom câștiga”, a spus Volodymyr Zelensky într-un mesaj video pe Facebook, adăugând că Rusia a operat atacuri împotriva infrastructurii militare și a grănicerilor. La scurt timp după anunț în Kiev, capitala Ucrainei, au sunat sirene de avertizare anti-bombardament.

Operațiunea rusă în curs de desfășurare în mai multe orașe din Ucraina are ca scop „distrugerea statului ucrainean, capturarea teritoriului acestuia cu forța și stabilirea unei ocupații”, a declarat joi Ministerul de Externe ucrainean într-o declarație.

Kievul a cerut, de asemenea, comunității internaționale să „acționeze imediat” și să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei cât mai curând posibil. „Numai acțiuni unite și puternice pot opri agresiunea Ucrainei de către Vladimir Putin”, adaugă MAE ucrainean.