Prețul energiei a crescut, la bursă, cu 365% în luna octombrie

Prețul energiei electrice a crescut, în luna octombrie, la bursă, cu 365%. Astfel, prețul unui MWh a ajuns la 951,3 lei, aproape de patru ori mai mare față de anul trecut, când era 204,3 lei pe MWh.

Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare – PZU) a avut o medie de 951,3 lei pe MWh în luna octombrie 2021, valoare de peste patru ori mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 204,3 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier, citat de Agerpres.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 1,882 miliarde de lei, în creştere cu 351% faţă de octombrie 2020 (417 milioane de lei).

Pe de altă parte, volumul tranzacţiilor a scăzut cu 2,96%, până la 1.925.064 de MWh.Cota de piaţă a PZU a fost de 40,92%, în scădere cu 4,91%.

Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 368 de participanţi, dintre care activi au fost 247. Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare.

1 COMENTARIU

  1. Române privește către acest articol si ale lor probleme de început de viaţă; TOKYO — Fosta prințesă a Japoniei Mako , nepoata împăratului, a plecat duminică din țară cu noul ei soț pentru a începe o nouă viață în Statele Unite. Căsătoria lor a captivat Japonia și a declanșat un dialog public despre rolurile de gen și mediatizarea familiei regale.
    Căsătoria lor a captivat Japonia și a declanșat un dialog public despre rolurile de gen și mediatizarea familiei regale. Gin Aceasta cauză domnișoara Mako a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic în acest an, după ce logodna lor a fost afectată de un scandal financiar, de un control intens al presei și de separarea cuplului de trei ani.

    După nuntă, Mako, fiica prințului moștenitor Akishino și a prințesei moștenitoare Kiko, a primit primul pașaport pentru a-l putea însoți pe Kei la New York, unde lucrează la o firmă de avocatură.

    Române chiar merită să-ți pierzi timpul într-o țară ca România în care politicieni, patronajul NU au nici un fel de respect pentru tine și pentru familia ta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...