Prietenii lui Mihai Tudose de la Galați au împușcat un contract de milioane de lei de la primarul Pucheanu

Publicat: 05 iul. 2024, 11:08, de Cristian Matache, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Prietenii lui Mihai Tudose de la Galați au împușcat un contract de milioane de lei de la primarul Pucheanu

O asociere de companii condusă de Tancrad a câștigat fără emoții un contract de 26,8 milioane de lei pentru extindere rețea de troleibuze pe Strada Gării (între Strada Domnească și Strada Nicolae Bălcescu) și Strada Nicolae Bălcescu (între Strada Gării și Strada Brigadierilor) – proiectare și execuție.

La licitația organizată  de municipalitate nu s-a prezentat decât asocierea condusă de Tancrad, din care mai fac parte partenerii săi tradiționali, cu care a mai obținut beneficii de pe urma șefilor gălățeni, în special de la primarul Ionuț Florin Pucheanu: ADD Globaal Design (controlată dă gălățeanul Ioan-Lucian Florea și de bucureșteanul Andrei Lucian Stancu), Lemacons (deținută în proporție de 80% de gălățeanul Bogdan Lefter), Oldroad Construct (proprietar: Elena Duță din Cobadin, județul Constanța) și Urban Profile Grele (Vlad Zamfir, din Ciolpani, Ilfov, cu 62,1%, Adrian-Augustin Drăghici din Siliștea Snagovului, județul Ilfov, cu 30%).

Tancrad este deținută de Cătălin Cristian Stăncic, dar în piață se spune că adevăratul stăpân este același Mihai Tudose. Din 2007 şi până în prezent, compania a avut contracte cu statul de aproape 600 de milioane de lei. De altfel, Tancrad a prestat lucrări în Brăila europarlametarului PSD: Drumul Mării, Esplanada Primăriei, bulevardul Călărași.
Acestea sunt ultimele contracte câștigate de Tancrad:

Cristian Cătălin Stăncic a fost judecat într-un dosar penal din 2014, alături de baronul PSD, Bunea Stancu. În acest dosar, proprietarul firmei Tancrad, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată și uz de fals.

Procurorii au arătat că patru contracte încheiate între Tancrad SRL Galați și Consiliul Județean Brăila au fost atribuite prin fraudă.

Tancrad SRL a fost considerată firma de casă a fostului preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac, şi a fostului preşedintel CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Numai în 2013, firma a avut 10 contracte cu cele două consilii judeţene. În perioada respectivă firma s-a ocupat de reabilitat parcuri de joacă, a deszăpezit drumurile din Galaţi.

Pucheanu, darnic cu Tancrad și compania

„Așa cum am promis, facem totul pentru un transport public modern și creșterea mobilității. Investițiile în infrastructură sunt la fel de importante ca și achizițiile de autobuze și tramvaie noi. Un oraș modern are un transport modern și trebuie să continuăm pe această linie”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Relația dintre primarul Pucheanu și Tancrad este una veche. În 2020, de exemplu, Lemacons, Tancrad și Add Global Design, alături de Mari-Vila Com, au obținut un contract de la municipalitatea Gălățeanu de 82,1 milioane de lei pentru lucrări de modernizarea a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și Bld. George Coșbuc (tronson str. H. Coandă – str. Al. Măcelaru.

La începutul acestui an, Primăria municipiului  Galați a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe strada Domnească, segmentul cuprins între strada Nicolae Gamulea (Biserica Greacă) și strada Gării (Biserica Catolică). Lucrările, care ar trebui să dureze 11 luni, sunt executate de Asocierea Lemacons SRL – Tancrad SRL – Old Road Construct SRL – Citadina 98 SA – Add Global Design SRL – Creative Road Design SRL. Valoarea contractului atribuit pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 16.395.526 de lei fără TVA.

Și Costel Fotea, șeful CJ Galați, e binevoitor cu Tancrad

La începutul acestei veri urma să fie finalizată licitaţia şi să fie emis ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea la patru benzi și modernizarea pe o distanță de 40 de kilometri a drumului național DN25, cel mai aglomerat drum din județul Galați.

“Vom investi peste 300 de milioane de euro pentru ca DN25, cunoscut ca «drumul morţii» din cauza numărului mare de accidente, să devină un drum sigur şi modern”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul procedurii de achiziție publică lansată pentru atribuirea contractului a fost depusă o singură ofertă, cea a asocierii de firme Tancrad (lider), Arcada Company, Citadina 98, ADD Global Design SRL, Primacons Group SRL, Oldroad Construct, Creative Road Design.

Valoarea estimată a contractului este de peste 1,1 miliarde lei (1.105.938.153 lei, fără TVA).