Prima reacția a ÎPS Teodosie după „dojană sinodală scrisă”

Publicat: 01 mart. 2024, 11:50, de Mariana Olteanu, în Ultimă oră , ? cititori
Prima reacția a ÎPS Teodosie după „dojană sinodală scrisă”

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a oferit prima reacție, după incidentul recent când a fost sancționat de Sfântul Sinod cu „dojană sinodală scrisă” pentru „răzvrătire și indisciplină”.

„Nu vorbim acum de mitropolie, ne rugăm. Ne pregătim de Postul cel Mare și fiecare zi din lume. Nu comentez acum, merg la slujbă”, a declarat vineri dimineață ÎPS Teodosie. Întrebat dacă este obosit din cauza programului încărcat, acesta a spus: „Nu, așa e tot timpul”. 

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a fost sancționat cu „dojană sinodală scrisă” pentru „încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”.

Citește și: Biroul de presă al Patriarhiei intră în reorganizare. Ce face Vasile Bănescu?

„Sfântul Sinod aprobă ca, potrivit art. 5C lit. a din Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, să fie sancționat cu dojană sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, comunicatul precizează că dacă acesta va recidiva, va fi „trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim”.