Prima reacție a premierului Ciucă în scandalul privind Canalul Bâstroe

Publicat: 20 feb. 2023, 10:57, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Prima reacție a premierului Ciucă în scandalul privind Canalul Bâstroe

Scandalul adâncirii canalului Bâstroe de către autoritățile din Ucraina a intrat și în atenția premierului Nicolae Ciucă, care a declarat că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi va transmite ambasadorului Ucrainei în România, că autorităţile române solicită aprobare pentru verificarea lucrărilor realizate.

„Sunt mai multe instituţii care au atribuţii în a monitoriza şi verifica activitatea de la canalul Bâstroe. Am discutat cu Ministerul de Externe, cu Ministerul Mediului şi cu Ministerul Transporturilor.

Fiecare dintre ele au datoria ca, înainte de a iniţia alte demersuri decât cele care au fost făcute public până în acest moment, să verifice, motiv pentru care Ministerul de Externe s-a coordonat cu Ministerul Mediului şi cu Ministerul Transporturilor, a iniţiat notele verbale către Ambasada Ucrainei la Bucureşti, a fost primit un răspuns în care se specifică faptul că au fost executate lucrări de întreţinere şi astăzi la Ministerul de Externe va fi prezent ambasadorul Ucrainei prin care i se va solicita ca în perioada următoare autorităţile române să primească aprobare pentru verificarea lucrărilor”, a spus Ciucă, înainte de a participa la şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Totodată, premierul a declarat că lucrările „au impact pe mediu, au impact asupra Deltei Dunării”.

„În acest moment, daţi-ne voie să verificăm şi să confirmăm aceste date. Niciuna dintre instituţiile despre care am făcut vorbire nu poate să confirme aceste date până când nu ajungem pe canal să putem să verificăm şi să executăm măsurătorile de adâncime aşa cum au fost ele executate.

Pe baza măsurătorilor atât Ministerul Mediului cât şi celelalte structuri care răspund şi cele care sunt preocupate de menţinerea în formă naturală a Deltei Dunării vor acţiona ca atare”, a adăugat premierul.