Prima ţară din lume care autorizează vaccinul anti-Covid-19 de la Johnson & Johnson

Prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti-coronavirus de la Johnson & Johnson este Bahrain. Vaccinul se administrează în doză unică și are o eficacitate de 85%.

Conform The Guardian, Guvernul din Bahrain a anunțat că vaccinul a fost autorizat pentru uz de urgență. Autoritățile americane susțin că serul este eficient 66% în prevenirea infecţiilor moderate de coronavirus, dar și în cazul celor severe.

În Behraim vaccinul va fi administrat atât persoanelor în vârstă cât și bolnavilor cu boli cronice. Încă nu este clar când va ajunge primul transport de doze de vaccin în această țară.

Behraim este un regat insular de pe coasta Arabiei Saudite. În campania de imunizare din această țară sunt deja folosite vaccinurile dezvoltate de Sinopharm, Pfizer-BioNtech şi Oxford-AstraZeneca şi Sputnik V.

Vaccinul de la Johnson & Johnson a început să fie administrat persoanelor din Africa de Sud încă din perioada în care serul era în faza testelor.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent în Bahrain s-au înregistrat 119.858 de infecţii cu coronavirus şi 437 decese. Această țară se poate lăuda cu o rată a vaccinării în rândul populației destul de ridicată. Aproximativ 17% din cetățenii care locuiesc în acest stat au primit deja prima doză de vaccin anti-coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...