Primăria a dat startul curățeniei generale în Sectorul 6 al Capitalei

Primarul Sectorului 6 a dat startul, duminică, 28 februarie 2021, celei mai mari campanii de curăţenie din istoria Sectorului 6. Aceasta reprezintă o amplă acţiune a autorităţii publice locale în toate cartierele Sectorului 6.

Peste 150 de lucrători din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, URBAN SA şi poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 se vor afla, zilnic, în teren pentru a desfăşura acţiunile programate.

Astfel, tot ceea ce înseamnă domeniul public al Sectorului 6: străzi, trotuare, zone verzi, parcurile din sector, locurile de joacă şi cele de odihnă, parcări de reşedinţă, precum şi scuarurile şi platbandele vor intra într-un amplu proces de curăţenie generală.

De asemenea, şi celelalte direcţii subordinate Consiliului Local al Sectorului 6 s-au mobilizat în această perioadă în campania de curăţenie. Alături de ADPDU Sector 6, Administraţia Şcolilor Sector 6 va intervene pentru înfrumuseţarea curţilor unităţilor de învăţământ din sector. Acestea vor fi curăţate, arborii vor fi toaletaţi şi vor fi plantate flori crescute în serele proprii ale Administraţiei Domeniului Public.

Salubrizarea se va face după un program anunţat, în prealabil,atât în mediul online pe site-ul Primăriei Sectorului 6 şi al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, cât şi fizic în zonele respective, prin afişaj la scările blocurilor.

Campania se va desfăşura planificat, în acest scop, sectorul fiind împarţit în microzone.

Va fi acoperită circa o micro-zonă pe săptămână şi, permanent, va fi comunicat locul actual de intervenţie, precum şi următorul în care se va interveni.

Concret, operaţiunile care se vor desfăşura sunt următoarele:

 1. Campanie de informare pe micro-zonă (cu 1 sau 2 săptămâni în prealabil, prin afişaj la scara blocului şi telefoane către administratorii de bloc, postări actualizate pe Facebook);
 2. Toaletarea copacilor (ziua 1 şi 2);
 3. Astuparea / asfaltarea gropilor din carosabil (ziua 1 şi 2);
 4. Reparaţii, dotări / mobilier urban, scoatere garduri inutile (ziua 3, 4 şi 5);
 5. Întreţinerea spaţiilor verzi (ziua 3, 4 şi 5);
 6. Notificarea făcută cetăţenilor pentru a-şi muta temporar maşinile în ziua a 6-a pentru a face loc spălării străzilor şi trotuarelor (ziua 1 şi 2);
 7. Spălarea străzilor şi a trotuarelor de către operatorul de salubrizare Urban S.A. (ziua 5 şi 6);
 8. Marcarea locurilor de parcare înregistrate la ADPDU Sector 6 (ziua 7).

ADPDU Sector 6 va interveni pe parcursul unei saptămâni după cum urmează:

 • – Serv. Toaletări, 29 persoane, 4 PRB (Nacela), 6 platforme;
 • – Serv. Dotare Domeniu Public, 8 persoane, 2 platforme;
 • – Serv. Drumuri, 10 persoane , 2 bobcat; 1 buldoexcavator; 1 autocamion; 3 basculante;
 • – Serv. Întreţinere Spatii Verzi, 80 persoane, 15 platforme;
 • – Serv. Horticultura si Peisagistica, 3 persoane;
 • – Serv. Parcaje reşedinţă, 4 persoane/maşina de marcat;
 • Urban SA (firma de salubrizare) va interveni cu 7 utilaje, plus Karcher şi cu 40 de angajaţi dedicaţi acestei operaţiuni:
 • – 1 autoperie mecanica mare;
 • – 1 autoperie mecanica mica;
 • – 2 autocisterne;
 • – 2 autoplatforme pentru spălat trotuare dotate cu pompe de presiune
 • – autoplatformă colectat deşeuri
 • – aparate spălat cu presiune Karcher
 • – 2 coordonatori echipe curatenie
 • – 7 deservenţi utilaje (conducatori auto)
 • – 31 muncitori

Poliţia Locală Sector 6 va interveni cu echipaje pentru înştiinţarea locatarilor pentru a-şi muta maşinile pentru a putea spăla străzile şi cu serviciul de mediu pentru a identifica terenurile neîngrijite/abandonate;

În atenţia voluntarilor!

Primăria Sectorului 6 îi încurajează pe toţi cei care doresc să se implice în campania de curăţenie să se alăture activităţilor întrucât responsabilitatea social este o trăsătură a unei comunităţi unite.

Cei interesaţi sunt invitaţi să se înscrie la formularul de la această pagină: https://www.primarie6.ro/curateniegenerala/

Voluntarii pot interveni atât în jurul blocurilor de locuinţe, cât şi în zonele unor obiective importante din sector, cum ar fi Lacul Morii, Strada Liniei şi altele. Aceştia vor primi, zilnic, programul desfăşurării intervenţiilor pentru buna organizare a activităţilor.

Sunt puse la dispoziţie unelte şi materiale (lopeţi, greble, mănuşi, saci etc.), și pot fi solicitate maşini care să ridice gunoiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban, fostul premier al României

Ludovic, te iubesc! Poze cu Orban și amanta tinerică EXCLUSIV

Telenovela dintre Ludovic Orban, fostul premier al României, și Cristina Todoran, tinerica politiciană PNL-istă continuă. Am primit la redacție un set de fotografii inedite...