Primăria din Bacău se pregătește pentru sărbătorile de iarnă: Doar bradul costă 100.000 de lei

Primăria Bacău solicită 1.52 milioane de lei pentru ornarea oraşului şi petrecerile de Crăciun şi Revelion. Mai mult, celebrul brad va fi înlocuit de unul nou, de 3 ori mai scump.

Potrivit referatului întocmit de cabinetul de specialitate al primarului municipiului Bacău, se solicită 1.524.450 de lei pentru sărbătorile de iarnă la rectificarea bugetară de luni, 20 septembrie. Două treimi din sumă sunt alocate pentru decoraţiuni de iarnă, 169.000 de lei pentru plata artiştilor, 50.000 de lei pentru artificii şi alte sume mai mici pentru cadouri, promoţionale şi ridicarea scenei. 

Suma cea mai mare este într-adevăr pentru decoraţiunile de iarnă şi ornarea unor clădiri din municipiu. Am achiziţionat instalaţii pentru a le suplimenta pe cele vechi, care în mare parte s-au stricat. Restul fondurilor sunt pentru concertele de aprindere a bradului şi Revelion şi pentru montarea brazilor, pentru că vor fi mai mulţi”, a precizat Alexandru Ciobanu, consilier în cadrul Primăriei, pentru Ziarul de Bacău.

De 5 ori mai mulţi bani cheltuiţi decât în 2020 La capitolul cheltuieli mai figurează şi un nou brad de Crăciun. Asta, în condiţiile în care anul trecut a fost adus de la Timişoara, un brad artificial, care a costat 33.000 de lei. Una dintre motivaţiile aduse de Primărie în 2020, a fost faptul că, fiind un brad artificial, va putea fi folosit în fiecare an şi se va face astfel o economie substanţială la bugetul local. Iată că economiile nu mai sunt de actualitate şi acum administraţia vrea un nou brad, de 3 ori mai scump.

Bradul cel vechi va fi instalat în Parcul Catedralei, iar pentru centru vom lua un brad natural pe care îl vom orna. Nu vă pot răspunde eu vizavi de oportunitatea acestei achiziţii”, a mai declarat Alexandru Ciobanu.

Suma alocată în acest an, în plină pandemie, este de aproape 5 ori mai mare decât cea de anul trecut şi depăşeşte fondurile alocate din 2016 încoace. Astfel, acum 5 ani au fost alocaţi circa 250.000 de lei pentru sărbătorile de iarnă, în 2017 – 264.000 de lei, în 2018 – 963.000 de lei, în 2019 – 550.000 de lei, iar anul trecut, primăria din Bacău a cheltuit peste 300.000 de lei pentru sărbători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...