Primăria Roșiorii de Vede dă 60.000 de euro pe dezinfectanți

Primăria Roșiorii de Vede achiziționează, în cadrul proiectului SIGUR, la școală, un stoc imens de dezinfectanți. Administrația publică locală condusă de primarul Valerică Cîrciumaru dă pe produsele de dezinfecție 290.760 lei, adică, 59.108,01 euro. Asta după ce, în cadrul aceluiași proiect, a mai luat măști în valoare de 40.000 euro.

În caietul de sarcini, autoritatea contractantă arată că dorește să achiziționeze dezinfectanți pentru școlile din localitate. 4330 de elevi vor beneficia de produse, spun aceștia.

Potrivit informațiilor despre contextul care a determinat achiziționarea produselor, să nu avem vorbe la proces, amintim că UAT Municipiul Roșiorii de Vede implementează proiectul „SIGUR, la școală!” finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa prioritară, Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienței energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU”, Operatiunea „Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecițelor sale sociale”.

Obiectivul proiectului ar fi: Creşterea capacității de gestionare a situației de pandemie generată de virusul SARS-CoV 2 a UAT Municipiul Roşiori de Vede pentru a asigura sprijinul necesar desfăşurării în condiţii de siguranţă a procesului educativ în unităţile de învațământ de stat de pe teritoriul administrat.

Prin materialele ce se vor achiziționa în cadrul proiectului va fi indeplinit Obiectivul specific 9.1 al POIM. Prin implementarea proiectului se atinge indicatorul de rezultat al programului 2S132, Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare generată de virusul SARS-CoV-2.

Citește mai departe pe Liber în Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole