Primăria Tulcea limitează accesul în instituție pentru cei nevaccinați. Ștefan Ilie: „A fi complice la nevaccinare înseamnă a fi complice la crimă”

Primăria Tulcea permite accesul în interior doar persoanelor vaccinate, care au trecut prin boală sau au un test negativ COVID. Decizia a intrat în vigoare vineri 15 octombrie, după ce incidenţa în municipiu a atins 9,43 la mia de locuitori. Angajaţii Primăriei Tulcea care sunt nevaccinaţi muncesc de acasă.

„Este o măsură pentru a preveni îmbolnăvirea şi pentru a încuraja vaccinarea. Eu încă mai cred că nu am pierdut această luptă. Și nu cred că sunt primar ales doar pentru a face străzi şi trotuare. Mai cred că şi imunizarea noastră este singura soluţie.

Am văzut cum arată spitalul şi cum nu mai are locuri. Și i-am văzut şi pe cei care nu voiau să se vaccineze, dar care sufereau sau au murit în spital. Și cred că este şi obligaţia mea pe care o am de la depunerea jurământului de a mă îngriji de situaţia locuitorilor”, susține primarul.

Tulcenii pot transmite și online cererile către Primărie

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie (PNL), a declarat că această decizie aparține Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea. El a precizat că de vineri, în sediul Primăriei Tulcea pot intra doar persoanele vaccinate, care au avut Covid-19 sau care au un test recent negativ pentru Covid.

Primarul a menţionat că cetăţenii care au diverse cereri către primărie le pot trasmite online. Ştefan Ilie a precizat că această măsură va fi în vigoare până când incidenţa la nivelul municipiului Tulcea va scădea la 5,5 la mia de locuitori.

Ștefan Ilie: „A fi complice la nevaccinare înseamnă a fi complice la crimă”

„Atâta timp cât de la o zi la alta incidenţa creşte cu mai mult de un procent pe zi, ajungând în Tulcea la 9,43, atât timp cât spitalul este plin şi rata de vaccinare este foarte mică, cred că noi, aleşii locali, noi, statul, Biserica trebuie să ne implicăm. A fi complice la nevaccinare înseamnă a fi complice la crimă”, a afirmat Ştefan Ilie.

El a precizat că un procent mult prea mic dintre angajaţii Primăriei Tulcea s-a vaccinat. Unii s-au îmbolnăvit, iar cei care nu vor să se vaccineze fac telemuncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...