Primăriile lui Negoiță și Piedone, vizate de ancheta prin care Ion Rădoi este cercetat pentru infracțiuni de corupție

Procurorii anti-corupție fac, miercuri, percheziții la Primăria Sectorului 3, instituție condusă de Robert Negoiță, și la Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone. Se pare că aceste două instituții sunt singurele care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele amplasate ilegal de Sindicatul de la Metrorex pe spațiul public.

De asemenea, procurorii DNA efectuează percheziții la Sindicatul Liber din Metrou, dar și la reședința liderului de sindicta Ion Rădoi.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat al DNA.

Conform informațiilor noastre, procurorii percheziționează și sediile Primăriilor 3 și 5, din cauză că acestea sunt singurele două primării din Capitală care au refuzat că distrugă magazinele amplasate ilegal.

Perchezițiile vin după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe Ion Rădoi, liderul sindical de la metroul bucureştean, că se află în spatele protestului spontan din martie, care a blocat Capitala. Începând din aprilie, angajații Metorex și ai primăriilor de sector au evacuat spaţiile comerciale de la metrou.

Citește și:

Percheziții DNA la sediul USL Metrou. Reședința lui Ion Rădoi, verificată de procurori

Cine e Ion Rădoi, organizatorul grevei care a blocat metroul din București: „Un oportunist care a știut să speculeze slăbiciunile României post-revoluționare”

Steaua Luceafărului metroului, Ion Rădoi, a început să apună. Înregistrarea de la care a pornit totul!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...