Percheziții DNA la sediul USL Metrou. Reședința lui Ion Rădoi, verificată de procurori

Publicat: 14 iul. 2021, 09:47, de Raluca I. Heroiu, în News , ? cititori
Percheziții DNA la sediul USL Metrou. Reședința lui Ion Rădoi, verificată de procurori

Procurorii DNA au descins miercuri dimineață la sediul Unitatea – Sindicatul Liber (USL) Metrou. În cauză se fac cercetări după plângerea penală făcută de Ministerul Transportorilor în urma grevei sindicalilștilor.

Percheziții au loc și la locuințele mai multor persoane, inclusiv la reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24.

Procurorii DNA au descins și la sediile a două primării, respectiv la Primăria sectorului 3 și, respectiv, la Primăria sectorului 5.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, informează DNA.

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Faptele vizate în anchetă sunt de abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor. În ziua grevei, foarte mulți oameni au fost nevoiți să se înghesuie cu mijloace de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la serviciu. De altfel, bucureștenii au fost atunci luați prin surprindere de greva de la metrou, care nu fusese anunțată în prealabil.

Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

După greva din martie, Cătălin Drulă a anunțat depunerea mai multor plângeri penale.