Ministrul Cătălin Drulă făcut KO de sindicalistul Ion Rădoi

Ministrul USR al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a pierdut meciul cu eternul lider sindical de la metrou, Ion Rădoi, și, mai mult, ca să-I facă pe plac sindicalistului îl va impune pe omul acestuia ca director general al Metrorex.

Șodolescu, la loc comanda, dar… la Rădoi

Scandalul mediatic dintre ministrul Cătălin Drulă și liderul sindical de la Metrorex, Ion Rădoi, privind mărirea salariilor angajaților de la metrou a fost doar un foc de paie sau, mai exact, un exercițiu ieftin de imagine.

Primul semnal clar că ministrul Cătălin Drulă a cedat la presiunile eternului lider sindical este acela că în perioada următoare va numi ca director general al Metrorex o „slugă” a lui Rădoi.

Este vorba de fapt, de o revenire, la șefia Metrorex a lui Dumitru Șodolescu, omul „înfiat” de Rădoi la conducerea acestei regii pe vremea fostul ministru PSD Lucian Șova.

Practic, în primul mandat de director general, Dumitru Șodolescu nu avea nicio legătură cu metroul și nici nu era membru de sindicat. Dar, în schimb, se remarcase prin creșterile uriașe ale salariilor angajaților de la Metrorex, fapt pentru care a fost reevaluat de Rădoi și, astfel, a devenit „brelocul” acestuia.

Trebuie precizat că Dumitru Șodolescu este de profesie inginer, absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic București și are experiență în domeniile energie, proiectare și investiții. 

Ca atare, prin impunerea lui Dumitru Șodolescu, Cătălin Drulă demonstrează a cedat la presiunile lui Rădoi și, astfel, acesta va continua să dea ora exact la metrou, adică vor continua afacerile făcute pe spatele metroului, în special închirierea celor peste 5.000 mp de spații comerciale din stațiile de metrou.

Așadar, cu binecuvântare lui Drulă, huzurul și dictatura sindicaliștilor de la metrou merge mai departe, ceea ce înseamnă că asta este adevărata Românie a lucrului bine făcut!

Dumitru Sololescu

2 COMENTARII

  1. …”Ca atare, prin impunerea lui Dumitru Șodolescu, Cătălin Drulă demonstrează a cedat la presiunile lui Rădoi și, astfel, acesta va continua să dea ora exact la metrou, adică vor continua afacerile făcute pe spatele metroului, în special închirierea celor peste 5.000 mp de spații comerciale din stațiile de metrou.” Asta este doar o speculatie, de unde reiese ca se vor mari (nejustificat si inoportun) salariile si ca închirierea celor peste 5.000 mp de spații comerciale din stațiile de metrou va ramane in venitul sindicatului? Chiriile incasate se cuvin tuturor salariatilor, nu doar sindicalistilor, ca nu sunt ale lor, private…Ministrul poate spune: vreti salarii marite? ok, gasiti finantare! fara subventii! si plafon la pretul tichetului de calatorie! ca doar nu e metroul ma-sii, nu e privat, sa faca ce vor muschii lui de sindicalist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole