Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îşi doreşte extinderea infrastructurii de tramvai

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că îşi doreşte extinderea reţelei de tramvai din Capitală la 180 de kilometri, menţionând că Municipalitatea va depune cereri de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în vederea reabilitării reţelei existente.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută alături de comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, la sediul PMB.

„Urgenţa noastră este finanţarea reţelei de tramvai. Este şi o mare oportunitate. Avem 150 de kilometri pe care vrei să îi extindem la 180. Am avut, în momentul în care PNRR era în curs de discuţie, am avut o discuţie la Ministerul Transporturilor, încercând să scoatem partea de tramvai din tot ce înseamnă autorităţi locale şi să o ducem fie în zona de transporturi, fie într-o secţiune separată. Nu a fost să fie. Deci, tot ce înseamnă mobilitate – tramvai, ceea ce ne interesează pe noi – este în partea de autorităţi locale. Sunt 600 de milioane de euro. Evident că o să depunem proiecte în momentul în care ghidul se va lansa. O să vedem cât din 600 de milioane de euro o să ia Bucureştiul„, a spus edilul general.

În Bucureşti, dintre cei 150 de kilometri de reţea de tramvai, mai sunt de reabilitat aproximativ 50.

În ce priveşte urgenţele noastre pentru 50+30 de kilometri, discuţia cea mai importantă este finanţarea. După asta, vă asigur că prin modul în care vom scrie contractele şi prin faptul că în sfârşit primăria este credibilă în faţa investitorilor şi a firmelor private cu care lucrează, lucrurile se vor desfăşura conform contractului”, a precizat edilul.

El a anunţat totodată că până la finele anului vor fi încheiate lucrările de modernizare a liniilor de tramvai de pe bd. G-ral Vasile Milea.

Proiecte majore de infrastructură ale Bucureştiului şi ale zonei metropolitane

Acel contract – kilometrul acela de la Vasile Milea – contractul nu a fost scris foarte bine juridic şi din cauza asta relaţiile contractuale sunt aşa cum sunt. Până la sfârşitul anului o să terminăm acel kilometru”, a mai spus el.

În ce priveşte discuţiile cu Adina Vălean, acestea au vizat proiecte majore de infrastructură ale Bucureştiului şi ale zonei metropolitane, a arătat Nicuşor Dan.

Am discutat de trenul metropolitan, de reţeaua de tramvaie a Bucureştiului. I-am înaintat doamnei comisar studiile pe care le-am făcut până acum. Suntem practic la nivel de studiu de pre-fezabilitate pentru trenul metropolitan. Suntem la nivel de parţial studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate pentru ceea ce înseamnă reabilitarea liniilor de tramvai„, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...