Primarul care îi divinizează pe Ceaușescu și pe Putin, călcat de Poliție!

Publicat: 18 apr. 2024, 17:31, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în News , ? cititori
Primarul care îi divinizează pe Ceaușescu și pe Putin, călcat de Poliție!
Primarul care îi idolatrizează pe Ceaușescu și Putin

Primarul care, în repetate rânduri, și-a afirmat admirația față de Ceaușescu și de Putin, s-a pomenit, astăzi, călcat de polițiștii de la ”Economic”.

În cursul dimineții de astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj., coordonați de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au descins la Primăria din comuna Stejari. Ei au efectuat o percheziție la sediul instituției, urmată de o alta, la domiciliul primarului Ionuț Păiuși. Polițiștii au ridicat mai multe documente, inclusiv de la o stație de carburanți din apropiere.

Edilul din Stejari este cercetat într-un dosar penal legat de presupusul consum ilegal de carburanți. Dosarul este în curs de investigare începând cu toamna anului 2022. Primarul Ionuț Robert Păiuși este acuzat că ar fi utilizat cantități semnificative de combustibil, plătite din fondurile primăriei, în beneficiul său personal. Mașina oficială a Primăriei comunei Stejari, o Dacia Logan diesel, nu este funcțională și este imobilizată de aproximativ doi sau trei ani în curtea instituției.

Primarul Ionuț Păiuși a intrat în atenția opiniei publice după ce a făcut mai multe declarații publice controversate.

„În fiecare dimineață încep ziua cu cana de cafea cu tovarășul Ceaușescu, pentru că îmi doresc ca dăinuirea mea peste comuna Stejari să fie minim de 25 de ani și, pe de altă parte, și realizările mele să rămână în istorie așa cum au rămas și realizările tovarășului Ceaușescu”,

spunea el într-o emisiune televizată.

Ionuț Păiuși se autodefinește ca un adept al dictatorilor Nicolae Ceaușescu și Vladimir Putin. În legătură cu Putin, el admite că deține o putere considerabilă, conducând mase mari de oameni de mulți ani. Păiuși recunoaște că se inspiră din politicile din perioada pre-1989 în administrația comunei și nu numai.

„Aș vrea să simt ceva de la Vlad Țepeș, ceva de la Mihai Viteazu și undeva, din punct de vedere al realizărilor, și de la Ceaușescu. La Ceaușescu a avut o singură problemă, cred. Și-a iubit prea mult țara și mai puțin poporul”,

mai spunea primarul.

Comuna pe care o administrează edilul are aproximativ 2.000 de locuitori, distribuiți în cinci sate componente. Cu toate că deține această funcție de mulți ani, Ionuț Păiuși nu se poate mândri cu realizări semnificative. Doar aproximativ jumătate din străzile comunei sunt asfaltate, iar canalizarea, deși instalată, nu este funcțională. Aspectul comunei lasă mult de dorit, cu străzi pline de cratere și gropi.