Primarul din Timișoara: Avem o problemă de infrastructură sanitară

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, admite faptul că municipiul are problemă de infrastructură sanitară.

Edilul explică că în Timișoara spitalele funcționează în clădiri vechi de sute de ani.

În Timișoara și nu numai sunt făcute controale la secțiile de terapie intensivă din toate spitalele pentru ca o tragedie ca cea de la Piatra Neamț să nu mai fie repetată.

„Am vizitat ieri la Spitalul Municipal unitatea mobilă şi cu ea am reuşit de aseară să extindem cu 12 locuri paturile ATI. Am rugat să se facă o verificare. Este încă în curs. De exemplu, la Spitalul Victor Babeş, s-a făcut verificarea reţelei de oxigen, care e în regulă. Acum trei săptămâni a fost ultima revizie, încă este în curs şi la celalalte spitale. E foarte clar că avem o problemă de infrastructură sanitară, avem clădiri care funcţionează şi de sute de ani în Timişoara şi e normal ca inclusiv instalaţiile să nu fie la standarde europene, aşa că proiectul unui nou spital municipal va fi cu siguranţă o prioritate în mandatul meu. În sfârşit, să reuşim să prioritizăm investiţii în sistemul de sănătate”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În urma incendiului de sâmbătă seară de la secția ATI a Spitalului Judeţean Neamţ 10 persoane au decedat și șapte persoane au fost grav rănite. Medicul de gardă a suferit arsuri extrem de grave încercând să-i salveze pe pacienții internați. Acesta a fost transportat duminică în Belgia.

Citește și

Medicul Cătălin Denciu se află încă în stare gravă: are și un test COVID pozitiv

Soluție europeană pentru autorizarea anti-incendiu a spitalelor românești

Prima demisie în urma tragediei de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...