Primarul Moldoveanu din Câmpina și-a semnat singur autorizația de construcție a castelului

Publicat: 17 apr. 2024, 16:48, de Cristian Matache, în Dezvăluiri , ? cititori
Primarul Moldoveanu din Câmpina și-a semnat singur autorizația de construcție a castelului

Un castel desprins din povești se înalță printre copacii din pădurea Măgura, la Poiana Câmpina. Locuința opulentă, evaluată la peste 300.000 de lei, aparține oficial unei pensionare cu o pensie modestă, dar misterul se adâncește odată ce aflăm legătura acesteia cu primarul municipiului Câmpina.

În mijlocul unei păduri idilice din Poiana Câmpina, se înalță un castel impresionant, ce pare desprins din basme. La prima vedere, ar putea fi confundat cu Muzeul Hașdeu, dar detaliile arhitecturale și locația îl diferențiază clar. Localnicii din Câmpina sunt intrigați de această construcție monumentală și de misterul din jurul ei.

Imobilul de pe strada Măgurii se întinde pe o suprafață generoasă de 518,38 mp, cu o amprentă la sol de 180 mp. Dispune de două etaje, oferind spațiu pentru cel puțin 10 camere și terase generoase de 158 mp. Terenul aferent se întinde pe nu mai puțin de 2.850 mp, fiind înconjurat de o pădure luxuriantă ce se întinde pe sute de metri pătrați.

Aspectul opulent al construcției ar putea induce ideea unei pensiuni izolate sau a unui decor de film, dar realitatea este alta: este o locuință privată. Proprietara sa este o pensionară de 75 de ani, Sava Paraschiva, care primește o pensie lunară modestă de puțin peste 1.000 lei. Paradoxal, valoarea estimată a imobilului este considerabil mai mare, atingând 338.703,75 lei, la care se adaugă 28.000 lei pentru împrejmuire.

Detaliul și mai surprinzător este legătura de familie dintre pensionară și primarul actual al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu. Sava Paraschiva este nimeni alta decât mama primarului.

Castelul a fost construit în perioada mandatului lui Moldoveanu ca primar al Poiana Câmpina, iar autorizația de construcție a fost semnată chiar de către el. Deși din punct de vedere legal, imobilul aparține mamei sale, este notorietate faptul că primarul Moldoveanu locuiește efectiv în acest castel somptuos, situat la periferia orașului pe care îl administrează de aproape 4 ani.

Zvonuri persistente în Câmpina fac referire la naveta zilnică de lux a primarului Moldoveanu, din reședința sa princiară din Poiana Câmpina, către modestul sediu al Primăriei Câmpina situat pe bulevardul Culturii.

Valoarea reală a castelului și proveniența fondurilor utilizate pentru construcția sa nu fac obiectul acestui articol, o investigație detaliată fiind necesară pentru a clarifica aspectele financiare. Totuși, misterul din jurul acestui imobil opulent stârnește suspiciuni printre locuitorii Câmpinei, mulți dintre ei fiind cei care l-au votat pe Alin Moldoveanu în 2020 cu speranță și bună credință.

Zvonurile legate de o sumă de 900.000 de euro dispărută din declarația de avere a primarului Moldoveanu capătă contur în contextul dezvăluirilor legate de castelul din Poiana Câmpina. Rămâne de văzut dacă autoritățile competente vor demara o anchetă pentru a elucida misterul și a stabili dacă au fost încălcate legile în acest caz.