Primarul Nicușor Dan: Palatul Știrbei va intra în renovare pe cheltuiala proprietarului privat

Primarul Nicușor Dan a anunțat pe Facebook că a semnat ”autorizația pentru restaurarea Palatului Știrbei de pe Calea Victoriei, clădire monument istoric”.

Construit în 1835 de Barbu Știrbei înainte de a ajunge domnitor al Țării Românești, palatul a fost reședință de protocol.

”Proprietarul privat al clădirii o va renova pe cheltuiala proprie, urmând să păstreze toate elementele arhitecturale, dar și să reconstruiască corpul dispărut al fostei remize de trăsuri. Este pentru prima oară după 1989 când o clădire de patrimoniu care a fost demolată va fi reconstruită.

Precizez că nu va fi permisă nicio altă construcție modernă, care să afecteze din punct de vedere urbanistic palatul și zona adiacentă”, precizează Nicușor Dan pe Facebook.

Palatul și clădirea vor deveni H Palatul Știrbei, fiind un proiect dezvoltat de israelienii de la Hagag Development, care au cumpărat în 2019 Palatul de la Ovidiu Popescu. Proiectul prevede crearea unor spații de retail în Palat și în clădirea anexă, fiind primul proiect de retail al Hagag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole