Primarul Timișoarei, critici pentru Guvernul Cîțu: Nu sunt mulțumit de felul în care tratează provocarea migrației aici, în vestul țării

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, este nemulţumit de faptul că Guvernul nu se implică în problema migranţilor care sunt în număr tot mai mare în vestul ţării. Edilul spune că, în doar două săptămâni, peste o mie de migranţi au fost carantinaţi la Timişoara.

„Nu sunt mulţumit cu felul în care Guvernul tratează provocarea migraţiei aici, în vestul ţării. În Timişoara suportăm costurile acestui fenomen, costurile sociale în primul rând. Noi, ca primărie, suntem responsabili doar pentru carantinarea migranţilor care trec graniţa din Serbia. Am carantinat, în două săptămâni, peste o mie de migranţi şi după un test negativ de Covid, i-am transferat la IGI. Cadrul legal este astfel încât un solicitant de azil primeşte permis de şedere şi dreptul la libera circulaţie timp de un an. Ei sunt cazaţi peste tot în ţară, dar se întorc la Timişoara pentru că aici este un hotspot de plecare din ţară”, a declarat Dominic Fritz, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul a adăugat că va solicita Guvernului să pună la dispoziţia Poliţiei diferite variante pentru a asigura transportul migranţilor spre centrele specializate.

„Voi ruga Guvernul să pună la dispoziţia Poliţiei variante să asigure transportul spre acele centre. Chiar dacă din punct de vedere legal migranţii nu sunt obligaţi să plece înapoi la centre, în momentul în care în Timişoara nu au cazare, cred că poliţiştii trebuie să îi ducă înapoi în acele centre din ţară”, a explicat Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Cata de naiv este acest tânăr primar pe al sau nume Fritz!
    Județul Timiș arata ca un burduf de acordeon spart, populația este una disciplinata dar sa discutam despre a cei 35.000 de oameni care trăiesc in Timișoara sunt cu venituri sub acel prag minim garantat. În întreg județ Timiș sunt foarte multe persoane, putem spune chiar alte mii de oamenii care au venituri sub acel prag minim garantat. Din păcate constatam ca nu exista in noul an 2021-lea un cadru pentru îmbunatățirea condițiilor de munca, sau economic”
    O întrebare pentru dl. Fritz: Ce însemnătate au aceste orașe: Orasul BUZIAS, Orasul FAGET, Orasul LUGOJ, Orasul CIACOVA, Orasul GATAIA, Orasul RECAS, Orasul DETA, Orasul JIMBOLIA, Orasul SANNICOLAU MARE pentru Primăria și Orasul TIMIȘOARA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...