Primele autocamioane Iveco Defence asamblate la Petrești ajung în acest an la Armata Română

Fabrica de asamblare autocamioane Iveco Defence de la Petrești a fost inaugurată astăzi, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban. Investiția în proiect este de 50 milioane euro și va crea, în prima fază, 200 de locuri de muncă.

Camioanele vor fi livrate Ministerului Apărării Naționale în cadrul unui contract care prevede asamblarea a 2.900 de camioane. „Investiția este importantă pentru comuna Petrești și pentru județul Dâmbovița, dar și pentru România și pentru colaborarea cu Italia. Pe lângă investiția directă, proiectul va genera dinamică economică prin contractele cu furnizori autohtoni și locuri de muncă suplimentare”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful guvernului a arătat că proiectul este parte a programului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de Iveco Defence. „Programul de înzestrare a Armatei, întins pe zece ani, prevede alocarea sumei de 90 miliarde lei. Acest program de înzestrare trebuie să aducă investiţii în cadrul politicilor de offset care să crească capacităţile de producţie din România, care să asigure transfer tehnologic, care să dezvolte noi capabilităţi de inovare, de cercetare şi de dezvoltare”, a mai declarat Orban.

942 de camioane în următorii patru ani

Compania Iveco Defence Vehicles, o subsidiară a grupului CNH Industrial N.V., a semnat, pe 30 decembrie 2019, cu Ministerul Apărării Naţionale din România o primă comandă pentru 942 de camioane, parte a unui acord cadru care priveşte livrarea a peste 2.900 de camioane. Primele 942 de camioane vor fi livrate în decurs de patru ani, începând cu acest an.

Contractul cadru include patru tipuri de platforme din gama de camioane Iveco Defence Vehicles: 4×4, 6×6, 8×8 şi 8×8 Prime Mover, care vor fi livrate în 16 versiuni diferite, dintre care aproximativ o treime vor fi echipate cu o cabină blindată.

Grupul CNH Industrial N.V. este un lider mondial în sectorul bunurilor de capital, regrupând mărci de renume precum Case IH, New Holland Agriculture şi Steyr pentru tractoare şi echipamente agricole, Iveco pentru vehicule comerciale, Iveco Bus şi Heuliez Bus pentru autobuze, Magirus pentru vehicule destinate combaterii incendiilor şi Iveco Defence Vehicles pentru vehicule militare.

1 COMENTARIU

  1. bravo ! guvernul romaniei si iveco felicitari ! in sfarsit o realizare excelenta, o afacere in primul rand ptr romania prin faptul ca vor fi construite la noi in tara .Iata efectele off setului. In sfarsit guvernul romaniei are rezultate foarte bune in acest an incepand cu contarctele cu americanii guvern-guvern si terminand cu acest gen de contracte de tip off set .Cred ca este ptr prima data cand intr-un timp asa de scurt de la preluarea unei guvernari se realizeaza ceva concret ptr inzestrarea armatei.Trebuie sa ne miscam repede sa ajungem in cel mai scurt timp la o dotare de exceptie – asa de ciuda vecinilor si din stanga si din dreapta.Mandru ca sunt ROMAN
    Si mai ales cand aceasta colaborare vine din partea ITALIEI -partener strategic al Romaniei si fratii nostrii latini . FELICITARI ITALIEI SI ROMANIEI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...