Primele declarații ale elevului criminal din Belgrad. De ce și-a ucis colegii de școală

Elevul care a comis masacrul din Belgrad a făcut primele declarații despre motivele pentru care și-a omorât opt colegi, pe paznicul școlii și a împușcat alți elevi, care se află acum în stare gravă. Șeful poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a afirmat că băiatul era „ostracizat de societate” și că acest lucru l-ar fi determinat să comită atacul. 

Kosta Kecmanovic, elevul sârb de clasa a VII-a, care a deschis focul miercuri dimineață într-o școală din centrul Belgradului, ucigând opt colegi și un paznic, nu poate fi tras la răspundere penal ca urmare a vârstei sale. Însă părinții săi au fost arestați.

Imediat după atacul armat petrecut în școala de elită din centrul orașului Belgrad, au apărut în online și clipuri cu ucigașul când era imobilizat de Poliție, iar mai apoi când era scos în cătușe din școală.

Nu am putut afla motivul atunci (n.red dimineața), pentru că este vorba despre un copil. Ceea ce am aflat a fost că a fost ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. Acest fapt l-a determinat să facă acest lucru”, a declarat Veselin Milic la televiziunea de stat RTS, citează adevărul.ro.

„Într-un interogatoriu în prezența reprezentanților Centrului de Asistență Socială, băiatul a declarat că a fost ignorat de societatea în care trăia și că de-a lungul vieții sale sociale a fost exclus de la discuții și joacă, în vacanță sau excursie, și că acest lucru l-a determinat să facă asta”, a mai precizat liderul poliției din Belgrad.

Criminalul din Belgrad, un „psihopat care trebuie să se calmeze”

De asemenea, autorul atacului a fost cel care a sesizat Poliția și anunțat masacrul, afirmând că este un psihopat care trebuie să se calmeze”, potrivit lui Milic. Mai mult decât atât, elevul de clasa a VII-a mărturisit și că a pregătit patru cocktail-uri Molotov.

Avea și patru cocktail-uri Molotov și două pistoale. Potrivit declarației sale, nu a avut nicio intenție sau dorință să dea foc vreunui copil cu acele cocktail-uri Molotov, ci, după cum a spus el, a vrut să construiască un zid de apărare la intrarea în școală, pentru ca poliția să nu poată veni și oferi ajutor, a mai precizat ofițerul de poliție. 

Totodată, șeful poliției din Belgrad a mai reafirmat că elevul este cel care a sesizat autoritățile: A declarat că, făcând acest lucru, a fost cuprins de frică, panică și avea respirația ciudată și că i s-a părut corect să sune poliția și să anunțe”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...