Primele imagini cu tabăra de salvatori români în Turcia. Deja au început căutările

Echipa de salvare trimisă de România în Turcia s-a campat azi dimineață în Antakya.

Cei 60 de voluntari români plecați Turcia pentru a ajuta autoritățile locale în misiune de salvare și căutare a victimelor cutremurelor s-au campat azi dimineață în Antakya. S-au organizat pe două ture a câte 6 ore. Prima tură e deja pe teren, iar a doua a ridicat tabăra și așteaptă să-i vină rândul.

Puterea vă prezintă primele imagini cu românii ajuns în Turcia:

Ministerul Apărării Naționale și Forțele Aeriene au pus la dispoziție trei avioane care au transportat echipa de salvare și ajutoare.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat luni, de la Baza Aeriană 90 Otopeni, că echipa pe care România a trimis-o este formată din 60 de persoane: 52 de la Unitatea de Căutare-salvare a IGSU, cu 2 câini antrenați special pentru astfel de misiuni, 2 medici și 2 asistenți SMURD, 2 voluntari cu 2 câini de la clubul de câini utilitari și 2 ofițeri DSU, ca ofițeri de legătură.

Au fost trimise și 7 tone de echipamente de căutare și salvare, inclusiv corturi de cazare, mâncare și tot ce au nevoie echipele pentru o perioadă de cel puțin 14 zile ca să funcționeze.

Arafat a mai precizat că unul dintre ofițerii de legătură ai DSU va face parte din echipa europeană a protecţiei civile, formată din persoane cu experienţă de la Bruxelles şi din alte ţări.

Cei doi voluntari sunt Romică Daniel Chințoi și Mihai Negoiță, de la Clubul Câinilor Utilitari. Ei sunt însoțiți de cățeii Zura și Akim, antrenați să intervină în zonele calamitate: cutremure, avalanșe, incendii etc.

Romică Chințoi și cățelul Zura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...