Primii turiști spațiali plătitori sunt gata de zbor

Publicat: 29 ian. 2021, 16:30, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Primii turiști spațiali plătitori sunt gata de zbor

Axiom Space a ales patru bărbaţi din Statele Unite, Canada şi Israel pentru a zbura anul viitor către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în calitate de turişti spaţiali plătitori.

A fost desemnată componența echipajului care va transporta primii turiști către Stația Spațială Internațională. Este vorba despre doi antreprenori americani, un investitor canadian și un om de afaceri care deține și licență de pilot din Israel.

Primul echipaj privat spre ISS din istoria omenirii a fost reunit”, a scris pe Twitter Axiom Space. Din echipaj fac parte antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul şi pilotul israelian Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria va fi comandantul misiunii. Misiunea, preconizată să fie lansată cel mai devreme anul viitor, este organizată de Axiom Space în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA şi compania din domeniul zborurilor spaţiale SpaceX.

Nu este pentru prima dată când Staţia Spaţială Internaţională (ISS) găzduieşte turişti spaţiali, însă misiunea Axiom Space, denumită ”Ax-1”, va avea drept obiectiv vizitarea staţiei spaţiale de primul echipaj complet privat.

Potrivit relatărilor din mass media, biletele pentru participarea la misiune costă aproximativ 55 de milioane de dolari de persoană.