Primul soldat transgender din Coreea de Sud a fost găsit fără suflare în propria locuință

Un fost soldat al trupei armate sud-coreene a fost găsit mort în propria locuință, după ce acesta a fost exclus din cauză că și-a făcut operație de schimbare de sex.

Pompierii au găsit-o pe Byun Hee-soo, în vârstă de 23 de ani, fără suflare în propria locuință, după ce un consilier în sănătate mentală ar fi sunat la serviciile de urgență pentru a raporta dispariția ei de câteva zile, scrie The Guardian.

Coreea de Sud rămâne conservatoare în ceea ce privește problemele legate de identitatea sexuală și este mai puțin tolerantă față de drepturile LGBT decât alte zone din Asia.

Byun Hee-soo s-a înrolat voluntar în 2017, iar ulterior, în 2019, a devenit femeie după operația de schimbare de sex.

Ministerul Apărării a declarat, la acel moment, că îndepărtarea organelor genitale masculine este clasificat ca fiind un handicap mental sau fizic și, prin urmare, soldatul a fost exclus din trupa armată.

La vremea respectivă, ea a renunțat la anonimat pentru a apărea la o conferință de presă, solicitând să i se permită să slujească în continuare.

„Sunt un soldat al Republicii Coreea”, a spus ea, plângând.

Nu a fost găsit niciun bilet de adio, iar specialiștii spun că este vorba despre sinucidere, mai ales că a mai avut o astfel de tentativă acum trei luni.

Moartea lui Byun a declanșat o revoltă în spațiul public, iar deputaților sud-coreeni li se cere să adopte un proiect de lege anti-discriminare.

Un altar în memoria fostului soldat a fost amenajat la un spital local unde prietenii și activiștii i-au adus coroane de crizanteme albe, un simbol al durerii în Coreea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole