Primul spital va fi gata până în anul 2023-2024 cu finanțare PNRR

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că primul spital cu finanțare din cadrul Programului Național de Reabilitare și Reziliență (PNRR) va fi gata până în anul 2023-2024. Conform liberalului, partea bună a PNRR este că „te ține foarte conectat” și că sunt niște borne care trebuie atinse anual pentru a primi acei bani.

„Poţi să construieşti o anumită aripă sau o componentă a unui spital prin PNRR şi celelalte prin fonduri europene. (…) Spitalele regionale, cele trei, sunt pe altă finanţare. Avem câteva spitale construite până în 2024. Niciun spital de stat nu a fost construit în ultimii treizeci de ani. Ăsta este unul dintre obiective. (…) Primul spital va fi gata până în 2023-2024 cu finanţare PNRR. Vor fi mai multe, sunt mai multe care intră în acest PNRR. Asta e important”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Radio Guerilla. 

 El a explicat că partea bună a PNRR este că „te ţine conectat” şi sunt nişte borne care trebuie atinse anual pentru că altfel nu se primesc bani. 

„Partea bună a PNRR e că te ţine foarte atent, foarte conectat, ai nişte borne pe care trebuie să le atingi în fiecare an altfel nu primeşti bani. E foarte interesant mecanismul, da, e complicat, e diferit de ceea ce am făcut până acum, dar asta arată că nu numai în România şi cam toată Europa e nevoie de o structură a modului în care banii sunt cheltuiţi de Guvern, ceea ce e ok pentru că un guvern poate să răspundă la modul cum cheltuiesc banii şi trebuie să fie transparent acest proces, această procedură”, a anunţat Florin Cîţu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole