Texas, primul stat american care depășește 1 milion de îmbolnăviri cu coronavirus

Situația este gravă în Statele Unite. Texas a devenit oficial, sâmbătă, primul stat american care a depăşit pragul de 1 milion de îmbolnăviri cu coronavirus.

Potrivit unui bilanț realizat de Reuters, în ultima săptămână cazurile noi de coronavirus au explodat în comitatele Harris, Dallas şi El Paso din texas.

Dacă Texas ar fi fost o ţară independentă, ar fi ocupat locul al 10-lea în clasamentul celor mai afectate state din lume de pandemie.

În medie, Texas a raportat aproximativ 8.000 de cazuri noi în fiecare zi din săptămâna trecută. Statul federal are puţin peste 10% din totalul cazurilor confirmate în Statele Unite.

Această creştere a numărului de îmbolnăviri pune presiune pe unităţile medicale din regiune. În contextul în care se apropie sezonul rece și implicit sărbătorile de iarnă, oficialii din sănătate trag semnale de alarmă și cer populației să respecte regulile de protecție.

Statele Unite ale Americii este cea mai afectată ţară din lume de pandemia de coronavirus. În total în SUA  au fost înregistrate peste 9,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 230.000 de decese asociate acestei boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...