Primul tren electric a ajuns în Gara de Nord din București

Primul tren electric produs de Alstom în Polonia a ajuns în Gara de Nord din București. Cât de curând vor începe testele pentru punerea acestuia în circulație până la sfârșitul anului în serviciul CFR Călători.

Testele se fac în poligonul CFR Infrastructură de la Făurei și apoi pe linia București-Constanța. În plus, se dorește ca până la sfârșitul lunii dacă se obțin la timp toate avizele să circule pe liniile electrificate București-Constanța și București-Brașov.

,,Primul tren după 20 de ani ajunge în Gara de Nord (din București). Primul tren pe care l-a achiziționat România, primul tren electric…are spații special amenajate pentru biciclete și pentru bagaje de volum mai mare.

Sunt 6 vagoane în compunere cu 251 de locuri. Va intra într-o perioadă de teste în următoarele zile, urmează să primească avizele și autorizațiile pentru circulația pe rețeaua feroviară națională. 

Sperăm ca până la sfârșitul lunii decembrie să fie apt pentru circulație, într-o primă fază pe relația București -Constanța și București-Brașov. Sperăm ca cei care vor călători cu acest tren să aibă grijă de el.” a declarat Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole