Probleme Grindeanu?! Consilierii generali au respins trecerea celor două spitale CFR la Capitală

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a primit, marți, o lovitură neașteptată din partea consilierilor generali ai municipiului București privind tunul imobiliar regizat de acesta prin trecerea celor 15 spitale CFR la autoritățile locale.

Nicușor Dan, braț la braț cu Sorin Grindeanu, dar pe lângă lege

Săptămâna trecută, guvernul Ciucă a dat Ordonanța de Urgență nr. 41/2023 prin care 15 spitale CFR ale Ministerului Transporturilor urmează să fie teleportate gratis către baronii locali ai PSD și PNL. Numai că ordonanța este cam ilegală, mai ales că nu a fost avizată de Ministerul Justiției condus de Cătălin Predoiu. De fapt, în realitate se urmărește doar un tun imobiliar și medical de proporții pentru baronii locali de la cele două partide. Însă, când a simțit că este vorba de o afacere profitabilă, primarul general Nicușor Dan a trecut la acțiune și deja a promovat două proiecte de hotărâre de consiliu prin care să treacă la Capitală două spitale CFR, un ambulatoriu și o policlinică aflate sub tutela Ministerului Transporturilor. Este vorba de trecerea „imobilului situat în Calea Plevnei nr. 142-144, sector 6 (Spitalul Clinic nr. 1 C.F. Witting) și a imobilului situat în Piața Gara de Nord nr. 3, sector 1 (Ambulatoriul de Specialitate Gara de Nord) din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al Municipiului București” și a „imobilului situat în Str. Mărăști nr. 63, Sector 1 (Spitalul Clinic C.F. nr. 2) și a imobilului situat în Calea Grivitei nr. 359, sector 1 (Policlinica CFR Grivița) din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al Municipiului București”. Practic, Nicușor Dan vrea să se treacă gratis la Capitală cele două spitale, un ambulatoriu și o policlinică (Nicușor Dan vrea gratis două spitale CFR de la Ministerul Transporturilor – Puterea.ro)

Spitalele CFR n-au trecere la Capitală

Numai că surpriză! În sedința de marți a Consiliului General al Municipiului București, cele două proiecte de trecere a celor două spitale au picat la vot, cu  efortul consilierilor PNL și USR, din mai multe motive de ilegalitate. Dar unul dintre motive este de a dreptul caraghios, adică Primăria Capitalei vrea să ia celor două spitale, dar nu le-a cerut nimeni la Guvern și Ministerul Transporturilor. În schimb, edilul general Nicușor Dan n-a putut preciza din ce surse vor fi finanțate după preluare cele două spitale CFR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...