Probleme în mai multe rețele de telefonie. Cauza „incidentului de rețea, petrecut în afara României”

Publicat: 25 mai 2024, 08:50, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Probleme în mai multe rețele de telefonie. Cauza „incidentului de rețea, petrecut în afara României”
Virusul care poate accesa informații importante din telefonul tău. Cum ne putem proteja dispozitivile

Probleme tehnice în mai multe rețele de telefonie, fiind afectate serviciile de internet și de Tv furnizate de Orange, Vodafone și Digi.

Primele probleme au fost semnalate vineri după-amiază în rețeaua Orange, iar acestea s-au manifestat la nivel național. Reprezentanții companiei au ieșit cu un comunicat de presă în care au spus că este vorba de un incident de rețea, independent de Orange, petrecut în afara teritoriului României.

Reprezentanții Telekom România au precizat că a fost vorba de un incident izolat.

„Echipele tehnice lucrează pentru remedierea incidentului care afectează în continuare accesul unora dintre clienții Orange, inclusiv al clienților NextGen Communications, la serviciile de internet fix sau la cele care depind de acestea. De asemenea, există întreruperi în funcționarea unor aplicații și a serviciului call center – 300. Este important de menționat că serviciile mobile nu sunt și nu au fost afectate de această situație. Regretăm neplăcerile pe care clienții noștri le întâmpină și le mulțumim pentru răbdare. Având în vedere că incidentul este localizat în afara teritoriului României, timpul de readucere a serviciilor la parametri normali este mai lung”, a transmis Orange.

Nu a fost, însă, singura rețea care s-a aflat în această situație. Spre seară, tot mai mulți utilizatori se plângeau că au probleme cu conexiunea pe internetului mobil și la Vodafone sau Digi.