Producător român despre ajutoarele de stat: Noi promovăm lenea și puturoșii, nu premiem competența

Un producător român de carne de pui susține că modul în care statul alocă ajutoarele către companii nu se face pe baza unor criterii de performanță, ci dimpotrivă sunt sprijiniți “toți amârâții și nepricepuții care s-au obișnuit să stea cu mâna întinsă”, iar, din păcate, foarte puțini din acești bani se mai întorc la buget.

“Din punctul meu de vedere nu se obține nimic de pe urma lor, pentru că politica este greșită din capul locului. Noi nu premiem, nu încurajăm performanța și totdeauna dăm bani la cei care stau cu mâna întinsă, adică promovăm incompetența, lenea și puturoșii, nu premiem competența”, a declarat Ioan Popa, fondatorul Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România la o conferință pe teme agricole.

Producătorul atrage atenția că, din păcate, prea puțini din banii alocați de stat sub forma unor ajutoare diverse firmelor se întoc la buget prin taxe și impozite.

“Dacă statul va fi curios și dorește să vadă, îi rog să se uite la cei care au luat cele mai multe fonduri europene și ajutoare de stat, marea majoritate, dacă nu toți dintre aceia, au dat mult mai puțini bani înapoi către stat vizavi de ajutoarele pe care le-au primit, comparativ cu cei care n-au primit nimic. În mod cert, eu am dat înapoi statului prin impozite și taxe mult mai mulți bani, decât cei care au primit atât fonduri europene, cât și ajutoare de stat“, a mai spus omul de afaceri.

El mai semnalează și faptul că în România nu este sprijinită cu adevărat performanța, alocarea ajutoarelor având mai degrabă un iz electoral.

“Dacă cineva ar analiza cu simț de răspundere treaba aceasta și n-ar face-o doar electoral, ar constata oriunde, la orice formă de comunitate umană sau de activitate economică, fie cât de mică sau de mare, trebuie încurajată și susținută performanța și nu tot timpul cheltuim banii. Sprijinim pe toți amârâții și nepricepuții care și-au ales și ei să facă o meserie pentru care nu sunt pregătiți și pe care n-o cunosc și nu știu cum să o facă și de fiecare dată o duc rău și sunt cu mâna întinsă ca ceilalți să le dea bani“, a mai spus Popa.

Grupul din Alba iulia n-a primit niciodată un jutor de stat și nici n-a realizat vreo investiție pe bani europeni, susține omul de afaceri.

Transavia este cel mai mare producător de carne de pasăre din România, un business integrat, mergând de la cultura mare și până la produse finite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...