Producătorul de cablaje auto Leoni: „Nu li s-a cerut în niciun fel demisia” angajaților de la Luduș

Publicat: 03 mai 2024, 21:49, de Viorela Pitulice, în Auto , ? cititori
Producătorul de cablaje auto Leoni: „Nu li s-a cerut în niciun fel demisia” angajaților de la Luduș

Conducerea Leoni România, companie deținută de unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaj și componente pentru industria auto, reacționează după informațiile apărute cu privire la faptul că angajaților de la unitatea de producție din Luduș, care va fi închisă, li s-a cerut să demisioneze.

Reprezentanții Leoni precizează pentru Ziarul Puterea că decizia de a oferi posibilitatea detașării angajaților din Luduș către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistrița, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduș și având în vedere dorința de a păstra „toți acești angajați valoroși în cadrul companiei”.

În același timp, reprezentanții Leoni susțin că angajaților de la Luduș nu li s-a cerut demisia în nici un fel. Reacția producătorului vine ca urmare a declarațiilor făcute presei de Sergiu Stoica, fondatorul „Grupului Civic Luduş”,  prezent la protestul salariaților.

„Afirmația este complet neadevărată! Angajaților Leoni Luduș nu li s-a cerut demisia în niciun fel. Mai mult decât atât, oferirea unui bonus de relocare, cazare și transport gratuit până la locul de muncă și înapoi demonstrează că depunem toate eforturile pentru a le asigura tuturor continuitatea în muncă. Vă precizăm că domnul Stoica nu este angajat Leoni și nu cunoaștem calitatea în care domnia sa face declarații publice pe un subiect pe care, se pare, nu îl cunoaște. Declarațiile sale prejudiciază relația cu angajații și sunt de natură a instiga, prin prezentarea unor informații false în spațiul public”, arată reprezentanții Leoni.

Aceștia mai precizează că în sensul sprijinirii angajaților și pentru stabilirea de comun acord a etapelor următoare, în conformitate cu prevederile legale, încă de săptămâna trecută au fost demarate discuții cu organizația sindicală, împreună cu va fi analizată fiecare situație în parte. „Vom lua decizii punând interesele angajaților pe primul loc și asigurându-le toate drepturile legale”.

Fabrica din Luduș a fost deschisă în 2015 și a presupus o investiție importantă.

În România, Leoni este prezent din 1999, având la acest moment nu mai puțin de zece fabrici în șase județe – Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș, în care lucrează circa 12.000 de salariați.

Grupul german Leoni are operațiuni în 28 de țări și peste 95.000 de angajați. Anul trecut, grupul a fost preluat de către miliardarul austriac Stefan Pierer, care a devenit investitor strategic.