Producătorul de sisteme de canalizare Symmetrica a finalizat un plan de investiții de 3,5 milioane euro

Symmetrica, cel mai mare producător autohton de pavele şi borduri vibropresate, își continuă planul de extindere prin inaugurarea de noi facilități de producție dedicate elementelor pentru sisteme de canalizare. Compania a finalizat investiții de 3,5 milioane euro într-o nouă unitate de producție, în Solca – Suceava, și în extinderea cu o nouă linie de fabricație în facilitatea din Prejmer – Brașov.

Încă din 2020 am dat startul unui amplu plan de extindere a capacităților noastre de producție pentru elemente dedicate sistemelor de canalizare și am alocat un buget total de investiții, în acest sens, de cca. 9 milioane de euro. Până la finalul anului trecut, am pus deja în funcțiune prima linie în cadrul fabricii din Vrancea (Doaga), pentru ca la începutul acestui an să inaugurăm locațiile din Solca și Prejmer”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Potrivit afirmațiilor sale, fabrica din Solca, Suceava, este o unitate de producție de sine stătătoare, dedicată doar acestei categorii de produse. Amplasată pe un teren de 2 hectare, aceasta are în acest moment 12 angajați și a atras o investiție de 2 milioane euro. Odată cu această inaugurare, Symmetrica ajunge la 8 unități de producție pe plan local.

Pe de altă parte, compania a alocat un buget de circa 1,5 milioane de euro și pentru extinderea fabricii din Prejmer, Brașov, cu o hală de producție dedicată elementelor pentru sistemele de canalizare.

Nevoia de branșare a populației la sistemul de canalizare, în contextul în care datele INS arată că doar 55,8% din populația României are locuințele conectate la un astfel de sistem, arată o nevoie ridicată pentru produse dedicate. Tocmai din acest motiv, ne-am concentrat eforturile pe extinderea business-ului nostru și în această direcție, urmând ca în următoarele luni să punem în funcțiune linii de producție pentru elemente de canalizare în fabricile noastre din Arad (Zimandu Nou) și Bistrița-Năsăud (Cociu)”, a subliniat Sebastian Bobu.

Cea mai mare nevoie, în zona de Nord-Est a țării

Potrivit datelor INS, nevoia cea mai mare de extindere a sistemului de canalizare vine din zona de Nord-Est a țării, unde, în 2020, doar 38,7% din locuințe erau branșate, și Sud-Muntenia, cu un procent de 38,9%.

Un sistem complet de canalizare cuprinde conducte de transport ape uzate/pluviale, cămine de racord, cămine de vizitare, supraveghere și întreținere. Din toate aceste elemente, compania produce întregul sistem de tuburi și elemente pentru cămine  – elemente de bază, inele pentru cămine, inele aducere la cotă, tuburi beton, reducții tronconice și plăci din beton pentru acoperire.

În acest moment, cu trei facilități de producție dedicate acestor produse, Symmetrica a ajuns la o capacitate de producție totală de 120.000 de elemente anual. Dintre acestea, cea mai mare parte merg către lucrările publice de infrastructură a apelor potabile și uzate, însă și în proiecte publice sau private precum realizarea de decantoare, fântâni, cămine apometru, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...