Exclusiv. Prof dr. Emanoil Ceaușu: Din punct de vedere al pandemiei, ”anul 2022 s-ar putea să fie asemănător cu 2021”

Reputatul specialist în boli infecțioase, prof. dr. Emanoil Ceaușu, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din București, spune că anul 2021 a fost un an al restricțiilor, al modificării modului de viață și al modului de a gândi.

”Știm că viața vine cu surprize. Dar nimeni nu și-a imaginat surprize de asemenea dimensiuni și de o asemenea durată, ca în această pandemie. Trăim o asemenea experiență o dată la o sută de ani. Iată suntem la o sută de ani de la gripa spaniolă.

Solidaritate

Anul 2021, ne-a făcut să ne gândim la noi, dar și la semenii noștri. Cuvântul solidaritate  a căpătat noi valențe cel puțin pentru medici, în sensul ajutorării celor din jur fără să te mai gândești la tine”, spune prof. dr. Emanoil Ceaușu.  

În opinia distinsului specialist, din punct de vedere al pandemiei,  ”anul 2022 s-ar putea să fie asemănător cu 2021”. Totul depinde de comportamenul oamenilor și de comportamentul virusului.

”Este foarte important dacă virusul va fi mai contagios sau mai puțin contagios, mai patogen sau mai puțin patogen.

Dar noi putem influența prin comportamentul nostru care este esențial: în primul rând prin vaccinare și respectarea regulilor elementare de protecție”.

Prof. dr. Emanoil Ceaușu avertizează că din punct de vedere al virusului, ”prima jumătate a anului 2022 va fi asemănătoare cu anul 2021 și că, poate, în a doua jumătate a anului situația se va ameliora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole