Profesor condamnat pe viață, pentru că și-a violat elevele

Publicat: 15 feb. 2022, 21:25, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Profesor condamnat pe viață, pentru că și-a violat elevele

Herry Wirawan, în vârstă de 36 de ani, profesor din Indonezia, a fost zilele astea condamnat pe viață, pentru că a violat, în mod repetat, 13 eleve.

Fetele proveneau din familii sărace și stăteau în pensionatul islamic al cărui co-fondator era acuzatul. În Indonezia, cea mai mare ţară musulmană din lume, funcţionează în jur de 25.000 de pensionate islamice, în care studiază şi trăiesc aproape cinci milioane de tineri.

Aici se predau în timpul zilei materiile şcolare obişnuite, iar seara se studiază Coranul. Din aceste violuri, elevele fiind adolescente, s-au născut nouă copii.

Timp de cinci ani le-a violat Herry Wirawan, până când una dintre fete le-a spus părinților ce s-a întâmplat, de ce și cu cine a rămas însărcinată și aceștia au făcut plângere la poliție, care a început imediat ancheta.

În primă fază, Parchetul a cerut castrarea chimică a profesorului şi pedeapsa cu moartea, cazul provocând un val de indignare în ţară. Apoi, instanța a decis că pedeapsa pe viață e cea mai potrivită. Din păcate, abuzurile sexuale nu sunt deloc un caz izolat în Indonezia.