Profesorii dau în judecată Guvernul

Sindicaliștii din sistemul de învățământ preuniversitar au decis să dea în judecată Guvernul, pentru obținerea banilor pe zilele de concediu neefectuate de cadrele didactice aflate la plata cu ora, în ultimii ani.

Sindicatul Liber din Învățământ Dâmbovița (SLI) Dâmbovița, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a anunțat că va iniția o nouă acțiune în instanță pentru membrii săi.

Beneficiarii acesteia sunt cadrele didactice (titulari și suplinitori calificați) care, în anii școlari 2018-2019,  2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 și 2022-2023, au desfășurat activități în sistem de plata cu ora în baza unui contract de muncă pe durată determinată cu normă întreagă/timp parțial.

Obiectul acțiunii îl reprezintă compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat și cuvenit pentru activitatea prestată în anii școlari amintiți, stabilirea, acordarea concediului de odihnă și plata indemnizației pentru anul școlar curent, precum și actualizarea sumelor cuvenite în funcție de coeficientul de inflație și plata dobânzii legale penalizatoare aferente acestor drepturi.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...