Profi preia 10 spații comerciale de la Pronto Mobile, care funcționează ca francize Carrefour Expres

Retailerul Profi, deținut de fondul de investiții Mid Europa, care deține cea mai extinsă rețea de magazine din țară, preia 10 spații comerciale de la Pronto Mobile SRL, toate în București, care funcționează ca francize Carrefour Express.

Tranzacția este pe cale de a fi avizată de Consiliul Concurenței.

Pronto are cea mai extinsă rețea de magazine aflate în franciza Carrefour Express din România, toate fiind în București și cu un trafic de peste 10.000 de clienți zilnic. Pronto Express este o rețea 100% românească, cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane euro.

Autoritatea de concurență va evalua operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Profi deține 1.445 de magazine pe piața românească în 630 de localități.

Lanţul de magazine Profi vrea să mai deschi­dă până la finalul lui 2021 câteva sute de magazine în sistem de franciză tip agent, faţă de 400 câte are în prezent. În ceea ce priveşte modelul de franciză tip agent, Profi oferă spre operare un magazin la cheie. Retailerul identifică spaţiul, face toate investiţiile necesare în ame­na­jarea spaţiului, mobilier, echipamente şi plăteşte chel­tuielile curente de funcţionare a magazinului.

Retailerul are planuri să ajungă la 2.500 de super­mar­keturi şi unităţi de proximitate modernă până în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole