Prognoza meteo 18 februarie: Vânt puternic, dar temperaturi de primăvară

Publicat: 18 feb. 2022, 11:01, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Prognoza meteo 18 februarie: Vânt puternic, dar temperaturi de primăvară

Ziua de astăzi va fi puțin mai răcoroasă decât cea de ieri. În majoritatea zonelor va sufla un vânt puternic, iar pe crestele montane va fi viscol.

În centru, est și sud-est, mai vin ceva precipitații slabe, iar maximele pleacă de la 4 grade în depresiuni și ajung la 14 grade în sudul și sud-vestul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se anunță o zi mohorâtă, cu ploi trecătoare și un vânt destul de insistent, care poate depăși viteze de 60 km/h. Temperaturile scad față de ieri, dar se mențin peste limitele normale și vor fi în jur de 12…13 grade.

Vremea se răcește și mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ieri s-au atins 20 de grade în Focșani; astăzi maximele se opresc pe la 11…12 grade, dar și acestea sunt valori ridicate pentru luna februarie. O să plouă din când în când și vântul o să agite atmosfera.

În nordul Moldovei și în Bucovina temperaturile pierd vreo 5 grade față de ziua trecută. Avem vreme destul de neplăcută, cer acoperit, ploi slabe și vânt cu intensificări. Dimineața s-ar putea să fie un pic de lapoviță, dar peste noapte cerul se degajează treptat, conform ȘtiriloProtv.ro.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș o să plouă în zona Transilvaniei, iar la începutul zilei vor fi condiții de lapoviță. Se arată puțin și soarele printre nori, iar maximele se opresc pe la 9…10 grade.

În vestul țării găsim vreme schimbătoare, vânt activ și câțiva stropi de ploaie în apropierea munților. Temperaturile scad ușor față de ieri, dar avem în continuare valori ridicate pentru acest moment al anului și 11…12 grade pe la amiază.

Se mai răcește și în Transilvania, pe unde va domina atmosfera închisă și o să plouă din când în când. Apare și lapovița, mai ales în depresiuni, iar în zonele înalte de munte o să ningă și o să fie viscol puternic. La noapte se face frig și vor fi minus 8 grade la Miercurea Ciuc.

În Oltenia găsim înnorări trecătoare, scurte momente cu soare și un vânt destul de alert. Temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului și ajung la 13…14 grade. Peste noapte se înseninează treptat și se ating în jur de zero grade.

Și în sudul țării avem o zi caldă, dar cu temperaturi puțin mai scăzute decât ieri. Norii apar în treacăt, s-ar putea să cadă și 2…3 stropi de ploaie, iar vântul rămâne destul de insistent.