Prognoza meteo pentru luna octombrie: Zile foarte reci și ploioase

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Conform specialiștilor, în următoarele zile vremea va fi foarte rece și va ploua în majoritatea regiunilor.

Luni, vremea va rămâne deosebit de rece. Cerul va fi noros ziua şi va avea înnorări temporare noaptea. Temporar va ploua în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele sudice, estice şi centrale, unde pe alocuri cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile, iar mai jos precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte, precum şi în sudul şi sud-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 17 grade, iar cele minime, în general, între 1 şi 11 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare deosebit de rece şi în general închisă. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, trecător cu uşoare intensificări.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Nici în zilele următoare, regimul termic nu va fi prietenos. Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale la această dată, iar local şi temporar va mai ploua.

Săptămâna 11 – 18 octombrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Săptămâna 18 – 25 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 25 octombrie – 1 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar şi local excedentare în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole