Prognoza meteo: Urmează zile de foc în România. Cod roșu de caniculă, ploi și vijelii

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a prezentat la o emisiune TV prognoza meteo pentru weekend și pentru săptămâna viitoare. După săptămâni întregi de ploaie, se pare că vor veni zile extrem de călduroase, care vor ajunge chiar la 45 de grade Celsius.

În Banat și Crișana temperaturile se vor apropia de 38,39 de grade. Este a doua zi consecutiv cu temperaturi caniculare. În această noapte minimele nu vor coborî sub 20-23 de grade Celsius ceea ce înseamnă accentuarea stării de disconfort termic.

Mâine (vineri, 25.06.a.c.), în Oltenia și inclusiv în Capitală este posibil să înregistrăm prima valoare de 36 de grade de până în prezent în luna iunie fiind o valoare caracteristică a unei temperaturi caniculare. Este posibil ca la nivel local să apară furtuni care să aducă averse cu caracter torențial.

După acest val de căldură persistent sâmbătă o să avem o schimbare. Instabilitatea atmosferică se va accentua, mai ales în partea de vest-centru-nord a țării. Este posibil să vorbim din nou de cantități importante de precipitații 15-35 de litri pe metru pătrat.

Va avea loc o scădere a valorilor de temperatură de la 38 de grade Celsius la 32 posibil. Rămânem cu valori apropiate de caniculă și chiar specifice temperaturilor maximă de 35 în Oltenia și în partea de sud-est a țării

Duminică, de asemenea, rămânem pe acest fond de instabilitate după care de luni, din nou, vom discuta de o creștere a valorilor de temperaturi o încălzire din nou astfel încât în partea de vest și sud vest a țării să devină din nou caniculară, lucru specific pentru întreaga săptămână, a declarat la Antena 3, Elena Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...