Program anti-poluare de 480 milioane lei de la Ministerul Mediului

Un program de îmbunătățire a calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră a fost anunțat de ministrul Mediului, Costel Alexe, și lansat în dezbatere publică. Valoarea programului se ridică la 480 milioane lei.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, în incinta unui depou de tramvaie, ministrul a declarat că programul este necesar deoarece transportul public este responsabil de 20% din totalul de noxe emise într-un oraș, iar restul de autovehicule.

”Trebuie să investim mai mult în mijloacele de transport în comun, pentru că mai ales în marile oraşe ar putea să aducă reale beneficii comunităţii. Nu am mai fi nevoiţi să ieşim cu maşina personală când ne deplasăm spre centrul oraşului. Am lansat în consultare publică programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiţii în mijloace de transport public electrice, tramvaie, troleibuze şi autobuze. Avem 480 milioane de lei la dispoziţie, din fondurile ministerului, şi vom contribui cu aproximativ 350 mijloace de transport în comun la nivel naţional în beneficiul cetăţenilor”, a afirmat Costel Alexe.

ÎConsultare publică în următoarele 30 de zile

Administraţiile publice locale sub 50.000 de locuitori vor putea primi finanţare de un milion de lei, administraţiile între 50.000 şi 250.000 de locuitori vor primi până la 40 milioane lei, iar cele peste 250.000 locuitori vor primi până la 53 milioane lei, conform declarațiilor.

La rândul său, edilul de Iaşi, Mihai Chirica a spus în aceeaşi conferinţă de presă că vrea ca oraşul să aibă o reţea de transport electric, el anunţând şi că în Iaşi vor fi reintroduse troleibuzele. ”Ţintim în special tramvaie şi troleibuze, pentru că vrem ca municipiul Iaşi să aibă o reţea internă doar de mijloc de transport electric care să poată funcţiona foarte bine şi în condiţiile de declivitate, mai ales că suntem oraşul celor şapte coline”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole